Ministrul Finanțelor, anunț important despre ratele la bănci

Anunț depre ratele la bănci , sursa: Google
Anunț depre ratele la bănci , sursa: Google

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că ratele la bănci pot fi suspendate la cererea debitorului pentru o perioadă de până la nouă luni, dar nu mai mult de 31.12 2020. Cîţu a precizat că este vorba despre firme sau persoane care au fost afectate de măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19.  De această prevedere legală vor beneficia persoanele care nu au restanţe la momentul depunerii cererilor. 

Solicitarea pentru amânarea ratelor se poate până la încetarea stării de urgenţă, ea putând fi depusă electronic sau telefonic, fără a fi nevoie de semnarea unor acte adiţionale.

„Am făcut acest lucru pentru că s-ar putea să fie persoane sau companii care doresc să suspende pe o lună, două sau trei luni.(…) Având în vedere Asociaţiei Europene a Băncilor şi decizia Băncii Centrale (…) care se referă explicit la această pandemie a introdus un articol care prevede că măsura se acordă doar debitorilor a căror activitate a fost direct sau indirect afectată de pandemia de Covid-19”, a precizat ministrul Florin Cîţu, citat de News.ro

Ministrul Cîțu a făcut precizări și despre ce se întâmplă cu dobânda pe perioada de suspendare a ratelor: dobânda restantă se adaugă creditului, dar se va reeșalona.

Ordonanța militară 3: Circulația persoanelor peste 65 de ani, permisă doar între orele 11-13

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here