Ministerul Tineretului şi Sportului: „Zsolt Torok a murit acolo unde era lumea lui”

Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de presedintele Romaniei
sursa foto: Google

Ministerul Tineretului și Sportului a transmis pe pagina de Facebook, sâmbătă seară, condoleanţe familiei alpinistului Zsolt Torok, găsit decedat în munții Făgăraș. Cu doar câteva luni în urmă, primise din partea Ministerului titlul de Maestru Emerit al Sportului.

„Lumea sportului românesc deplânge dispariția unuia dintre cei mai importanți performeri ai alpinismului românesc, Zsolt Torok.Autor al celei mai valoroase performanțe ale anului 2018 pentru alpinismul românesc, când a reușit ascensiunea pe masivul Pumori (7161 m) din Hymalaia, unde a deschis un traseu în premieră mondială, Zsolt Torok a murit acolo unde era lumea lui și unde își trăia cea mai mare parte a vieții, pe culmile muntelui. Cu doar câteva luni în urmă, primise din partea MTS titlul de Maestru Emerit al Sportului.Condoleanțe familiei îndoliate și tuturor celor care l-au cunoscut”. (Ministerul Tineretului și Sportului).

Zsolt Torok a murit. Salvomont România: „unul dintre marii alpinişti ai ţării, un prieten”

Tot pe Facebook au publicat un mesaj și reprezentanţii Salvamont România. „Crestele munţilor şi alpinismul românesc sunt mai sărace şi mai triste de acum. A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpinişti ai ţării, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont România, un OM… În munca noastră, încărcarea psihică este mare în fiecare situaţie în care intervenim, dar, sunt momente în care aceasta depăşeşte şi puterea noastră de înţelegere şi de acceptare a cruntei realităţi. Condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au cunoscut, i-au admirat şi apreciat performantele. Rămas bun prieten drag!”, este mesajul postat de Salvamont România.

Alpinistul arădean Zsolt Torok a murit, sâmbătă, în Munţii Făgăraş, trupul său fiind găsit în apropiere de Vârful Negoiu. Zoltan Torok avea 45 de ani și era un alpinist cu experiență, fiind câstigător a numeroase competiții de alpinism.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here