Şoferii microbuzelor şcolare, amendaţi. Ce nereguli au fost depistate în trafic

sursa: Politia Romana
sursa: Politia Romana

Peste 100 de sancțiuni contravenţionale au aplicate şoferilor de pe microbuzele şcolare, în urma unui control desfășurat la nivel național de Poliția Română. Au fost controlae 2.728 de autovehicule destinate transportului de elevi.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 pentru nerespectarea vitezei legale și 13 la H.G. nr. 69/2012. Ca măsuri complementare, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare.

„În această perioadă, au fost inventariate autovehicule destinate transportului școlar, polițiștii verificând deținerea și valabilitatea certificatelor de transport în cont propriu, inspecțiilor tehnice periodice ale vehiculelor, asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto, precum și permiselor de conducere și certificatelor profesionale pentru fiecare conducător al acestui tip de autovehicul”, se precizează în comunicatul IGPR.

Nereguli găsite în trafic

Potrivit IGPR, un șofer a condus un microbuz pentru transport elevi, în județul Galați, pe DN 25, fără a avea completată corespunzător foaia de parcurs eliberată de școala gimnazială pentru care efectua transportul. Acesta a fost sancționat contravențional conform art. 5 pct. 17 din HG 69/2012.

În ziua de 16 septembrie, un bărbat a condus un microbuz pentru transport elevi, în județul Dâmbovița, fără a deține la bordul autovehiculului copia conformă a licenței de transport. De asemenea, nu a informat elevii pasageri cu privire la obligația de a purta centurile de siguranță. Totodată, verificarea periodică a aparatului tahograf montat pe autovehicul era expirată.

La data de 14 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui au oprit pentru control un autovehicul pentru transport elevi, constatând că șoferul nu avea copia conformă a licenței de transport la bordul acestuia. Totodată, conducătorul auto nu a  informat elevii cu privire la obligația de a utiliza centurile de siguranță.

Aceștia au fost sancționați contravențional conform HG 69/2012.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here