Metrorex anunță că s-a reluat circulația pe Splaiul Independenței în zona Eroilor, pe două benzi

circulația pe Splaiul Independenței

Circulaţia pe Splaiul Independenţei a fost reluată parţial în zona Eroilor, în prima parte a zilei de marţi, potrivit unui anunţ făcut de societatea Metrorex.

„Metrorex informează că, astăzi, 09.10.2018, în jurul orei 11:00, vor fi redate traficului rutier două din cele trei benzi de circulaţie de pe Splaiul Independenţei. Prima bandă va fi închisă până la finalizarea unor lucrări la carosabil şi racordarea circulaţiei dintre B.dul Eroilor şi Splaiul Independenţei”, a anunţat Metrorex.

Lucrările din zonă au fost începute la finele anului 2015, pentru a se lucra la Magistrala 5 de metrou, care va face legătura dintre Drumul Taberei de Eroilor. Consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) a câştigat, la finele lunii februarie 2011, licitaţia pentru a realiza tronsonul Eroilor – Drumul Taberei.

Magistrala 5 cuprinde trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului şi Iancului – Pantelimon. Primul tronson (Eroilor – Drumul Taberei) se întinde pe aproape 7 kilometri, la care se adaugă un depou şi zece staţii (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor).

Lucrările la această magistrală au început în anul 2011, finalizarea fiind programată pentru martie 2019. Investiţia în Magistrala 5 se ridică la 3,2 miliarde de lei, din care 2,65 miliarde de lei din fonduri structurale nerambursabile.

LĂSAȚI UN MESAJ