Marian Vanghelie rămâne în arest

Marian VanghelieMarian Vanghelie rămâne în „beciul domnesc”. Primarul suspendat al Sectorului 5 va fi cercetat în continuare în arest, după ce ICCJ i-a respins cererea de înlocuire a măsurii preventive.

Marian Vanghelie este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor lui Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Vanghelie a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar, iar solicitarea a fost respinsă ca nefondată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi.

Decizia poate fi contestată tot la instanţa supremă, care va soluţiona definitiv cererea lui Marian Vanghelie, formulată în 22 aprilie.

Marian Vanghelie este în arest preventiv din 14 martie, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a dispus, în 28 martie, suspendarea lui Marian Vanghelie din funcţia de primar al Sectorului 5, pe care o deţine de 15 ani, după ce în 27 martie s-a decis definitiv arestarea preventivă a edilului.

În acelaşi dosar este arestat preventiv, tot din 14 martie, şi vărul lui Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, fiind acuzat de complicitate la luare de mită şi de spălare de bani. De asemenea, şoferul lui Vanghelie, Adrian Murgoci, directoarea Economat Sector 5, Laura Ciocan, şi soţul acesteia, Sorin Ciocan, toţi acuzaţi de favorizare a făptuitorului şi mărturie mincinoasă, sunt cercetaţi sub control judiciar.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here