Marea Britanie „suspină” după românii care lucrau în abatoare înainte de Brexit

FOTO: Jai79/Pixabay.com
FOTO: Jai79/Pixabay.com

Fermele de porci din Marea Britanie au un surplus de 95.000 de animale din cauza lipsei de personal din abatoare. O posibilă criză de dioxid de carbon alimentar ar putea agrava și mai mult problema.

Fermierii sunt forţaţi să utilizeze orice spaţiu disponibil pentru a adăposti animalele, de la grajdurile de vite până la magaziile pentru stocarea cartofilor, spune Zoe Davies, directorul Asociaţiei naţionale a crescătorilor de porci.

Sectorul este lovi simultan atât de Brexit și faptul că lucrătorii din abatoare, mulți veniți din țări precum România, Bulgaria sau Polonia pot accesa mai greu joburi în Regatul Unit, dar și de criza de dioxid de carbon alimentar.

Preşedintele Asociaţiei procesatorilor de carne din Marea Britanie, Nick Allen, a declarat luni pentru Bloomberg TV că dioxidul de carbon (CO2) alimentar este utilizat la sacrificarea a 80% din porcii şi păsările din Marea Britanie şi există şanse mici pentru modificarea procedurilor de sacrificare pentru porci deoarece această metodă este considerată cea mai umană.

Crescătorii de porci au decis deja să reducă numărul de scroafe pentru împerechere cu aproximativ 5%, chiar dacă va fi nevoie de nouă până la zece luni pentru ca această măsură să conducă la diminuarea efectivelor de porcine, a spus Zoe Davies.

Asociaţia crescătorilor de porci a avertizat că aceasta este cea mai gravă criză cu care s-a confruntat sectorul în ultimele două decenii în timp ce Asociaţia procesatorilor de carne a avertizat că fermierii vor fi forţaţi să sacrifice porcii la ferme dacă nu se rezolvă rapid criza.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.