Bărbat reținut de jandarmi la protestul anti-restricții de la Universitate

Foto, sursa, barbat amendat: digi24.ro
Foto, sursa, barbat amendat: digi24.ro

Un incident s-a produs la Universitate, la protestul față de restricții stabilite de Guvern. Un bărbat a fost ridicat de jandarmi la manifestația organizată de partidul AUR în București.

El era la manifestație fără mască. Când jandarmii s-au apropiat de el, acesta nu a vrut să se legitimizeze. Trei jandarmi au încercat să-l imobilizeze. Un jandarm s-a împiedicat la un moment dat. Iar în ajutorul lui vin forțe de ordine.

„Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție”

„Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție. Motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv. A adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele. Prin urmare, a fost reținut și condus la secția de poliție. Acest lucru pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Aproape 150 de persoane au strigat „Libertate!”

Circa 150 de oameni manifestau la ora 18:00 în centrul Bucureștiului împotriva restricțiilor anti-COVID. Ei scandau „Libertate!”, potrivit digi24.ro.

Proteste asemanatoare au avut loc duminică seară în mai multe orașe din țară. Motivul a fost decizia autorităţilor centrale de a interzice circulaţia după ora 20:00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 4 la mia de locuitori. La protestul din Capitală, care a durat până la orele 3:00-4:00 dimineață, au fost aplicate peste 30 de amenzi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here