Luni aflăm cât costă să ajungem cu Magistrala 6 de metrou la Băneasa Shopping City, mall-ul lui Popoviciu

metroul lui Puiu Popoviciu metroul pentru Puiu Popoviciu Puiu Popoviciu rămâne fără Băneasa Shopping City metrou pentru Puiu Popoviciu metrou pentru Băneasa Shopping City metrou la Băneasa Shopping City

Ministerul Transporturilor trimite la Bruxelles, până luni, 12 noiembrie, calculele care arată cât costă să ajungem cu Magistrala 6 de metrou la Băneasa Shopping City, a anunțat marți seara Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

În septembrie 2018, autorităţile române au primit scrisoarea de aprobare pentru tronsonul 1 Mai – Băneasa Shopping City (Staţia Tokyo în proiect) din M6, potrivit ministrului Fondurilor Europene.

„Ministerul Transporturilor va transmite până pe data de 12 noiembrie, către Comisia Europeană calculul final al acestui tronson în vederea obţinerii finanţării”, a precizat Rovana Plumb, în cadrul unei declaraţii de presă făcute, marţi seara, la Guvern.

Proiectul magistralei de metrou M 6, 1 mai – Otopeni a fost transmis, spre finanţare, Comisiei Europene în decembrie 2017, conform ministrului. Din decembrie 2017 până în septembrie 2018, a fost derulată o serie de proceduri între autorităţile române şi serviciile de specialitate ale CE, astfel că aprobarea fondurilor s-a făcut în septembrie acest an.

Costul magistralei M6 este de aproape 1,4 miliarde de euro, dintre care 320 milioane de euro au fost deja contractaţi de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internaţională, iar restul sumei trebuie să fie asigurată de statul român, fiind permisă finanţarea din fonduri europene. Lucrările de construcţie a acestei magistrale sunt programate să înceapă anul viitor. Nu se știe însă când vom avea stație de metrou la Băneasa Shopping City, mall-ul dezvoltat de milionarul Puiu Popoviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ