Ludovic Orban: Nu există resursele financiare pentru dublarea alocaţiilor

Foto sursa: copii, pixabay.com

Ludovic Orban a afirmat, joi, că nu există resursele financiare pentru dublarea alocaţiilor. El spune ca va fi căutată o soluţie pentru că alocaţiile să crească în acest an, potrivit news.ro.

Dublarea alocaţiilor, constituţională

Curtea Constituţională a respins miercuri sesizarea Guvernului privind dublarea alocaţiilor.

”Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate.A constatat că Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a transmis CCR.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban, după ce CCR a respins obiecţia de neconstituţionalitate a Guvernului privind amânarea dublării alocaţiilor.

”Nu dublaţi alocaţiile. Vă măturăm guvernarea”, afirmă liderul social-democraţilor. El precizează că, dacă la 1 august alocaţiile nu vor fi dublate, PSD va depune moţiunea de cenzură.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here