Liviu Dragnea, acuzat de primarii PNL județul Iași că a finanțat primării conduse de primari care l-au sprijinit pe Ponta la prezidențiale

prag la referendum

Liviu DragneaPrimarii PNL din judeţul Iaşi vor depune plângere penală la DNA împotriva fostului ministru Liviu Dragnea, pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Ei au acuzat că Ministerul Dezvoltării a finanţat toamna trecută doar primăriile conduse de edili care l-au sprijinit pe Ponta la prezidenţiale.

Liderul grupului de consilieri judeţeni PNL, Eduard Boz, a declarat că cei 29 de primari liberali din judeţul Iaşi vor depune o plângere penală la DNA împotriva fostului ministru al Dezvoltării Regionale Liviu Dragnea, pe care îl acuză că a asigurat finanţarea unor proiecte doar în comunele din judeţ ale căror edili l-au susţinut pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, transmite Mediafax.

Eduard Boz a spus că liberalii îl acuză pe Liviu Dragnea de trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Liberalul ieşean a afirmat că încă de la momentul întocmirii OUG 28/2013, PSD a dorit, prin ministrul Liviu Dragnea, să cumpere influenţa liderilor locali prin faptul că sume considerabile de la bugetul de stat erau la dispoziţia Ministerului Dezvoltării Regionale.

Eduard Boz, de profesie avocat, a mai spus că ”în anul 2014, premeditând adoptarea OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, a fost emisă o nouă ordonanţă, 30/2014, care modifica OUG 28/2013, în sensul creării de către Ministerul Dezvoltării a unui mijloc juridic pentru finanţarea directă a clientelei politice a PSD”.

Liberalii susţin că în acest fel au fost sprijiniţi financiar primarii PSD, dar şi edilii care s-au înscris în PSD pentru a susţine campania lui Victor Ponta la prezidenţiale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here