Liberalii bucureșteni, euforici după alegerea Laurei Codruța Kovesi ca procuror șef european

liberalii bucuresteni

De la primul până la ultimul, liberalii bucureșteni exultă după desemnarea Laurei Codruța Koveși pentru funcția de procuror șef european.

La puțin timp după ce au anunțat strângerea a 304.000 de semnături, numai în Capitală, pentru candidatura lui Klaus Iohannis la președinția României, liberalii bucureșteni au sărit literalmente în sus, la anunțul victoriei categorice obținută joi de fosta șefă a DNA, în urma votului din COREPER.

Ludovic Orban: „Este o palmă imensă primită de Guvernul Dăncilă din partea statelor europene

liberalii bucureșteniTonul l-au dat Ludovic Orban, urmată de Violeta Alexandru liderul PNL București.

Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Președintele Klaus Iohannis, alături de liderii și europarlamentarii #PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruța Kövesi. Partidul Naţional Liberal, în calitate de membru al PPE, a folosit toate pârghiile de influență pentru a obține acest rezultat, reușind să determine schimbări de poziții în rândul țărilor care inițial nu au votat în favoarea Laurei Codruța Kovesi. (…)

Este un succes cu atât mai important, în condițiile în care Guvernul Dăncilă a militat împotriva candidatului român printr-o campanie agresivă și toxică de fake-news. În același timp, este o palmă imensă primită de Guvernul Dăncilă din partea statelor europene. Mesajul transmis Guvernului PSD este că pozițiile pe care le adoptă nu sunt luate în seamă, nu sunt în concordanță cu abordările europene. Actualul Guvern este căzut în irelevanță și nu poate obține nimic bun pentru România”.

Liberalii bucureșteni: „O victorie a bunului simț în fața hoției marca PSD”

liberalii bucureșteni
Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu, liderul PNL sector 6, a salutat, la rândul lui, victoria, ca pe un succes pe deplin românesc, susținut de PNL și Klaus Iohannis, în țară și în Europa.

„E bine că partidele de opoziție se grăbesc să-și asume merite în numirea lui Koveși ca procuror european șef. Asta arată că, implicit, îi recunosc și meritele profesionale. Și vor redresa DNA-ul, anesteziat azi.

Dar cel mai mult îmi place si acest titlu: «Reprezentanta României a votat pentru Kovesi, la cererea președintelui Iohannis, deși Dăncilă îi ceruse opusul». În poză ar mai trebui să bage capul si vreo câteva sute de mii de români care au susținut independența justiției în stradă în acești ani!”

liberalii bucureșteni
Radu Nicolescu, secretar general adjunct PNL București

La rândul său, Radu Nicolescu, secretar general adjunct al PNL București, salută, în postarea de pe facebook. victoria obținută de Laura Codruța Kovesi, după mai bine de 3 luni de dezbateri și zbateri aprinse – românești și europene.

„Se știe cât de mult a contat munca lui Kovesi în combaterea corupției din România, la conducerea DNA, o muncă elogiată unanim în străinătate, parțial în România. Doar PNL, prin vocea președintelui Ludovic Orban – care a salutat public permanent candidatura doamnei Kovesi, la nivel european -, și președintele României, Klaus Iohannis, au susținut candidatura istorică a unui român, la funcția de maximă responsabilitate juridică europeană, a lui Kovesi. Felicitări, succes și rezultate capitale, pe măsura responsabilității europene”, a punctat Radu Nicolescu.

Sebastian Burduja, președintele PNL sector 1: Cu susținerea #PNL, de la început până la final, România are primul procuror-șef european. Este o victorie pentru noi ca țară, este un mare pas înainte pentru întreg proiectul european. Felicitări, LCK!

liberalii bucureșteni
Cristian Băcanu, președintele PNL sector 5

Cristian Băcanu, președintele PNL sector 5 : „Consiliul UE a decis cu 17 din 22 de voturi că Parchetul European va fi condus de Laura Codruța Kovesi!

Este o victorie uriaşă a României! O victorie a bunului-simț în fața hoției marca PSD! Grupul PPE (din care face parte Partidul Naţional Liberal) a avut un rol central.

Felicitări Preşedintelui Ludovic Orban şi eurodeputatului Siegfried Muresan pentru implicare! #RomâniiTrebuieSăŞtie că victoria nu ar fi existat fără Preşedintele Klaus Iohannis”, a subliniat Cristian Băcanu în postarea sa de pe facebook

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.