Nu mai e Astalavista, baby, ci I’ll be back. Gheorghe Nichita a revenit în funcția de președinte al PSD Iași, după ce se autosuspendase

gheorghe nichitaPrimarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, cercetat de DNA sub control judiciar, a revenit miercuri în postul de preşedinte al filialei judeţene PSD Iaşi, după ce se autosuspendase din funcţie în urmă cu trei luni.

Gheorghe Nichita a făcut anunțul că renunță la autosuspendarea din fruntea organizaţiei judeţene PSD  în şedinţa de miercuri a Biroului Permanent Judeţean.

Membrii Biroului Permanent Județean al PSD Iaşi au votat, cu o singură abţinere, revenirea lui Nichita la şefia organizaţiei.

În ultimele săptămâni, Gheorghe Nichita a avut mai multe întâlniri în judeţ cu primarii şi şefii de organizaţii comunale PSD, în cadrul cărora şi-a exprimat nemulţumirea faţă de apariţia unor tabere în PSD Iaşi, după autosuspendarea sa din funcţia de preşedinte.

Acum văd că lucrurile s-au agravat şi încerc să fac tot ce-mi stă în putere să-i unesc înapoi şi să-i aduc la aceeaşi masă la discutii. Asta mă interesează cel mai mult, pentru că am avut o rundă de dialoguri cu organizaţii întregi din zona judeţului şi am văzut că se creează o anumită scindare. Asta este rău pentru partid”, a afirmat Gheorghe Nichita.

Surse din PSD Iaşi au precizat pentru Mediafax că, imediat după alegerea lui Liviu Dragnea la şefia PSD, Nichita le-ar fi spus unor colegi de filială că ar vrea să revină la conducerea organizaţiei ieşene a social-democraţilor.

În perioada autospendării lui Nichita, PSD Iaşi a fost condusă de Victorel Lupu, un apropiat al lui Nichita.

Aceleaşi surse au mai precizat că Gheorghe Nichita nu exclude nici varianta candidaturii sale la alegerile locale de anul viitor, dar că nu este decis dacă va candida la funcţia de primar sau pe listele PSD pentru consiliul judeţean.

Primarul suspendat al Iaşiului este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale pentru a o urmări pe fosta sa iubită.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.