Judeţul Iaşi vrea să atragă fonduri europene de 200 milioane de euro pentru drumuri

fonduri europeneAutorităţile ieşene vor să obţină în acest an aproape 200 milioane de euro din fonduri europene pentru asfaltarea a peste 500 km de drumuri judeţene.

„Dacă reuşim să implementăm acest masterplan, vom avea cea mai bună reţea de drumuri judeţene din România”, spune Daniel Minciună, directorul Direcției Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi, citat de Digi24.

Din cei 516 km de drumuri judeţene care trebuie asfaltaţi în tot judeţul Iaşi, 385 km sunt pietruiţi, iar 100 km sunt din pământ. Iar restul sunt mai mult gropi decât asfalt, pentru că şoselele nu au mai fost asfaltate de 25 de ani.

Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii intrajudeţene ar urma să aibă loc până în anul 2020, dacă autorităţile reuşesc să acceseze fonduri europene. Specialiştii atrag atenţia asupra modului în care ar trebui să fie făcute lucrările, dar şi asupra materialelor care vor fi folosite.

Şefii judeţului Iaşi au ales drumurile care trebuie asfaltate în regim de urgenţă în funcţie de criterii cum ar fi numărul locuitorilor din zonă sau potenţialul turistic.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.