Judecătorii i-au dat LOVITURA fostului șef ANAF Sorin Blejnar!

Pronunțare definitivă în dosarul Motorina
Sorin Blejnar

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar va rămâne în închisoare deoarece nu a depus eforturi pentru formarea unei atitudini corecte față de valorile sociale și ordinea de drept.

Judecătoria Sectorului 4 i-a respins cererea de eliberare condiționată, considerând că fostul șef al ANAF nu îndeplinește condițiile pentru a fi pus în libertate. În opinia judecătorului care a cercetat cazul, acesta nu a depus eforturi pentru a se îndrepta și pentru a adopta o atitudine corectă față de valorile sociale și ordinea de drept.

Judecătoria Sectorului 4 a motivat sentința de respingere pentru cererea de eliberare condiționată formulată de Sorin Blejnar pentru a scăpa din închisoare.

Ce spun judecătorii

„Nu a depus eforturi excepționale pe calea formării unei atitudini corecte față de valorile sociale și ordinea de drept, cele 11 recompense acumulate până în prezent (8 suplimentari drepturi pachet/vizită și convorbiri on line) nefiind de natură să conducă la o concluzie contrară”, se arată în motivarea sentinței pronunțate de judecătorie.

Decizia nu este finală, fostul șef ANAF, Sorin Blejnar, având încă o șansă la Tribunalul Ilfov în dată de 15 octombrie 2021.

„Examinând cererea în lumina prevederior legale în materia liberarii condiționate și țînând seama de disp. art. 5 alin. 1 din Codul penal privind aplicarea legii penale mai favorabile incidente că urmare a momentului săvârșirii infracțiunii (anul 2011), instanța reține că, potrivit art. 59-60 V Cp, poate fi liberat condiționat condamnatul care a executat fractia de pedeapsa prevăzută în mod obligatoriu de lege, este disciplinat, stăruitor în muncă și da dovezi temeinice de îndreptare, țînându-se seama și de antecedentele sale penale.

CITEȘTE ȘI: Fostul șef ANAF, trimis în judecată. Sorin Blejnar este acuzat că a primit mită de peste un milion de euro

Raportând aceste criterii legale la situația petentului condamnat și examinând actele aflate la dosarul cauzei, apreciem că îndeplinirea fractiei și participarea la activități educative nu-i conferă un drept ci doar o vocație la liberarea condiționată, oportunitatea acordării acestui beneficiu fiind lăsată exclusiv la latitudinea instanței de judecată. Dată fiind aplicabilitatea legii penale vechi, care în speță este mai favorabilă, instanța mai observă că severitatea regimului de executare nu constituie o condiție de eligibilitate pentru acordarea beneficiului liberarii condiționate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.