Judecătorii dau peste nas celor care au criticat decizia din Dosarul 10 august: Am dispus pe probe, nu pe emoţii şi sentimente!

În București poate exploda oricând ”mămăliga”
Foto: Podul.ro

Reprezentanţii Tribunalului Bucureşti au precizat, în urma reacţiilor faţă de decizia de respingere a cererii DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august, că hotărârea judecătorească este adoptată pe baza dispoziţiilor legale incidente cauzei şi pe baza probatoriului administrat, „nu pe bază de emoţii şi sentimente”.

„Constatând că reacţiile manifestate provin preponderent din partea reprezentanţilor puterilor legislativă şi executivă, Tribunalul Bucureşti reaminteşte dispoziţiile constituţionale conform cărora în statul de drept şi în democraţie cele 3 puteri ale statului: legislativă, executivă şi judecătorească sunt separate şi în echilibru, colaborează şi se respectă reciproc, independent dacă soluţiile adoptate de fiecare dintre acestea sunt sau nu în acord cu aşteptările exponenţilor lor”, a transmis Tribunalul Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Închiderea dosarului “10 august” încinge spiritele: Mergem la CEDO! Justiţia umblă cu capul spart

Cîţu a comentat decizia

„Hotărârea judecătorească este adoptată pe baza dispoziţiilor legale incidente cauzei şi pe baza probatoriului administrat pe parcursul fazelor procesuale specifice, nu pe bază de emoţii şi sentimente. Constatând că reacţiile manifestate provin preponderent din partea reprezentanţilor puterilor legislativă şi executivă, Tribunalul Bucureşti reaminteşte dispoziţiile constituţionale conform cărora în statul de drept şi în democraţie cele 3 puteri ale statului: legislativă, executivă şi judecătorească sunt separate şi în echilibru, colaborează şi se respectă reciproc,independent dacă soluţiile adoptate de fiecare dintre acestea sunt sau nu în acord cu aşteptările exponenţilor lor”, au subliniat reprezentanţii Tribunalului Bucureşti.

Conform acestora, „discursul public la adresa hotărârilor judecătoreşti pronunţate trebuie să fie caracterizat de echidistanţă, pentru că numai respectând ordinea de drept şi hotărârile judecătoreşti se va restabili echilibrul social încălcat”.

Cererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august a fost respinsă, marţi, de Tribunalul Bucureşti. Decizia este definitivă. Mai multţi politicieni, printre care şi premierul Florin Cîţu au comentat decizia instanţei catalogând-o ca fiind o eroare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here