Iohannis, mesaj pentru Austria şi Suedia: Aderarea României la Schengen este absolut necesară!

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, tranșează scandalul aderării României la Schengen. Iohannis a expus prioritățile României pentru 2023, subliniind că aderarea la Schengen este asbolut necesară.

CITEŞTE ŞI: Aurescu, despre posibila oprire a intrării în Schengen din cauza plagiatului lui Bode

„În 2022 am marcat 25 de ani de la parteneriatul strategic cu SUA. Extinderea parteneriatului reprezintă o prioritate și pentru SUA și București, așa cum au demonstrat vizitele Kamalei Harrys și a sectretarului de stat Blinken. Pe fondul războiului Ucraina – Rusia a fost subliniată și importanța Balcanilor de Vest.

Memorandum pentru aderarea la OSCE

România a depus la finalul anului trecut memorandumul de aderare la OCDE. Sunt eforturile diplomației române și ale întregului spectru diplomatic. În 2023 România își va urmări obiectele, creșterea importanței în NATO și creșterea parteneriatului cu SUA. Anul 2023 nu va fi unul ușor. Vom continua să sprijinim Ucraina și Republica Moldova în aspirațiile lor democratice. Succesul finalizării MCV trebuie completat anul acesta cu aderarea binemeritată la Schengen, fiindcă România este pregătită din toate punctele de vedere. Locul României și al cetățenilor lor este în Schengen. Mulțumesc tuturor statelor care ne-au sprijinit. Vom face toate demersurile ca România să obțină soluții favorabile în demersul de aderare la Schengen. Am contribuit și contribuim la consolidarea securității uniunii”, a spus Iohannis.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.