Investiție de 60 milioane de euro în infrastructura rutieră din județul Galați

Autoritățile din județul Galați au semnat un amplu contract de finanțare, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, pentru reabilitarea și modernizarea a aproximativ 100 de km de drum județean.

infrastructurii rutiere județene. Astfel, continuăm exemplul de administrație performantă și vom demara lucrări ample pe aproape 100 de kilometri de drum județean”, a anunțat Costel Fotea, președinetele Consiliului Județean Galați.

Se va interveni pe mai multe drumuri județene, cum ar fi cel dintre Munteni – Țigănești – Ungureni – Slobozia Blăneasa – Negrilești – Ghidigeni (DJ240), dintre Matca și Corod (DJ251A) sau cel de pe ruta Băneasa – Suceveni – Rogojeni (DJ242D).

„Vor fi lucrări ample, de la lărgirea părții carosabile sau chiar realizarea de la zero a infrastructurii drumului, acolo unde se impune acest lucru, la reabilitarea podurilor și  podețelor de pe traseul drumului, realizarea sistemelor de colectare a apelor pluviale și amenajarea de stații de autobuz. Avem deja licitațiile finalizate și constructorii desemnați, astfel că în această primăvară va fi emis și ordinul de lucrări”, a precizat Costel Fotea.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de modernizare și pe următoarele drumuri județene:DJ253 Umbrărești – Cudalbi – Băleni – Viile (se va interveni pe patru tronsoane de pe această rută); DJ242H  Jorăști – Zărnești – Rădești; DJ255A Pădurea Gârboavele – Odaia Manolache; DJ240A Cârlomănești – Gârbovăț; DJ252G Țepu –Tecucelu Sec

Valoarea totală a investiţiilor este de 284.624.548,45 lei cu TVA (aprox. 60 de milioane euro) din care 140.000.000 lei (inclusiv TVA) este aprobată și inclusă în lista obiectivelor de investiții aferente Programului național de investiții „Anghel Saligny”, iar diferența va fi asigurată din alte surse (fonduri europene, guvernamentale sau proprii).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here