Întâlnire PMB-CJ Ilfov-CNADNR pentru urgentarea lucrărilor la Pasajul Ghencea-Domnești

exproprierile pentru Prelungirea Ghencea bucureștenii plătesc benzina ilfovenilor Prelungirea Ghencea

Primarul general Gabriela Firea a anunțat că s-a întâlnit cu cu reprezentanți ai CNADNR, ai Ministerului Transporturilor, ai Consiliului Județean Ilfov, pentru a analiza soluțiile cele mai potrivite pentru coordonarea proiectului pentru Pasajul Ghencea-Domnești, derulat de CNADNR, și cel al Municipalității, supralargirea străzii Prelungirea Ghencea.

La întâlnire au fost prezenți și primarul Sectorului 6 și primarul comunei Bragadiru.

„Studiile de trafic au relevat faptul că în această zonă este imperios necesară atât lărgirea arterei existențe cât și modernizarea infrastructurii rutiere. Trebuie să găsim împreună soluții urgente pentru fluidizarea traficului în zona Prelungirea Ghencea – Domnești, unde, în ultimii ani, din cauza investițiilor imobiliare semnificative, infrastructura rutieră a devenit insuficientă și mai ales, nesigură, pentru locuitorii din zonă. Am cerut responsabililor din cadrul PMB să ia toate măsurile necesare pentru urgentarea implementării acestui proiect. Am solicitat, de asemenea, conducerii Administrației Străzilor, ca până la finalizarea proiectului, să demareze de ugență lucrările pentru realizarea unor alveole în stațiile de transport public pentru ca autobuzele să oprească în afara părții carosabile”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Prin proiectul care vizează Pasajul Ghencea-Domnești se va supralărgi artera la două benzi de pe sens, se vor construi trotuare, piste pentru bicicliști, se vor amenaja spații verzi și va fi modernizat sistemul de iluminat public.

Specialiștii Primăriei Capitalei și reprezentanții CNADNR au analizat variantele de creare a legăturii între cele două lucrări, vizând o lungime de 800 m, astfel încât noua arteră să aibă continuitate atât din punct de vedere tehnic, cât și funcțional și estetic.

În ceea ce privește exproprierile necesare pentru Penetrația Prelungirea Ghencea-Domnești, procedura de expropriere a fost inițiată prin HCGMB nr 138/30.06.2015, pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică. Ca urmare a declanșării procedurilor de expropriere, a fost semnată Convenția de deschidere a conturilor de afectatiune specială înregistrată în Registrul Unic de Contracte al Municipiului București cu Unicredit Bank SA și a fost consemnată suma de 18.822.911 lei, pentru un total de 199 imobile, terenuri și construcții.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here