Informatizarea intersecțiilor din București costă până la 36 de milioane de lei

Informatizarea intersecțiilor din București costă până la 36 de milioane de lei

Informatizarea intersecțiilor din București costă până la 36 de milioane de lei, primăria generală București fiind dispusă să plătească acestă sumă pentru monitorizarea intersecțiilor și instalarea de semafoare ”inteligente” în oraș. Semafoarele vor costa cel mult 3,2 milioane de lei, în funcție de numărul necesar.

Compania Municipală Managementul Traficului București SA, firmă din subordinea Primăriei condusă de Gabriela Firea, a atribuit un contract cadru pe 3 ani pentru echipamente de Comunicație și Semaforizare pentru perioada 2018-2021.

Contractul a fost împărțit în șapte loturi, doar cinci dintre ele fiind atribuite. Potrivit elicitație.ro, ”intersecțiile semaforizate cu funcționare centralizată(…) au rolul de a a fluidiza circulația vehiculelor în București, dar și de a realiza o prioritizare pentru vehiculele de transport public”, se arată în descrierea contractului.
Potrivit documentului, furnizorii vor trebui să instaleze automate de dirijare a traficului în interesecții, semafoare, camere video, dispozitive ”Push Button”, dispozitive acustice pentru nevăzători.

Managementul traficului prin monitorizare video

Valoarea contractului nu a fost clar stabilită, oferta cea mai scazuta fiind de 7,6 milioane de lei fără TVA și maximă fiind de 36,3 milioane de lei fără TVA, în funcție de necesități.

În criteriile de atribuire, prețul ofertei a contat în proporție de 85 %, termenul de livrare a produselor în proporție de 5% și garanția acordată produselor a contat 10 procente.

Patru loturi ale contractului au fost adjudecate de Swarco Traffic Romania SRL, al cincilea fiind contractat de Marctel SIT.

Marctel SIT a fost înființată în anul 1998 cu capital privat românesc și furnizează servicii integrate de telecomunicații în domeniul rețelelor militare și civile de telecomunicații și tehnologia informatiei, potrivit datelor de pe pagina web a societății. Principalele proiecte realizate au drept beneficiari finali Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Administrației și Internelor – Poliția de Frontieră, Electrica, Agenția NATO pentru Consultanță, Comandă și Control (NC3A).

Acționarul majoritar al societății este Petru Călin Pantea, cu o participație de 87%, alături de alte 10 persoane fizice, cetățeni români.

Swarco Traffic Romania SRL este filială a unui grup austriac. S-a ocupat, printre altele, de implementarea unor soluții de trafic în București, Cluj-Napoca, Galați, Timișoara și Alba Iulia. Până în urmă cu câțiva ani era partenerul principal al UTI Systems condus de Tiberiu Urdăreanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.