Începe școala. Elevii revin marți în bănci după vacanța de primăvară și ziua liberă de 1 Mai

simularea examenului de Bacalaureat granturi pentru elevi

Elevii revin marți la cursuri, pentru că începe șscoala, după vacanţa de primăvară şi ziua liberă de 1 Mai, iar în mai şi iunie vor avea teze şi evaluări, dar şi zile libere de 1 Iunie şi Rusalii.

Elevii din clasa a XII-a vor încheia cursurile pe 26 mai şi vor da examenul de Bacalaureat din 6 iunie. Elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile pe 9 iunie, iar din 19 iunie vor avea probele scrise de la Evaluarea Naţională. Pentru ceilalţi elevi, vacanţa de vară va începe pe 17 iunie şi se va încheia pe 10 septembrie.

Vacanţa de primăvară s-a încheiat pe 30 aprilie, dar a urmat ziua liberă de 1 Mai, aşa că marți, 2 mai, începe școala. În semestrul al doilea, elevii vor mai avea liber joi, 1 Iunie, de Ziua Copilului, şi luni, 5 iunie, în a doua zi de Rusalii. De asemenea, unităţile de învăţământ vor organiza manifestări specifice pe 5 iunie, când este Ziua învăţătorului.

În luna mai, elevii de la gimnaziu şi din licee vor da tezele, acesteai trebuind să fie programate cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului al doilea. Excepție fac cei din clasa a XII-lea, care le-au dat deja.

La două zile două ce începe școala după vacanţă, elevii din clasa a IV-a vor avea evaluarea naţională, în 3 mai la limba română, în 4 mai la matematică şi în 5 mai la limba maternă. Vor urma testările de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VI-a, care vor susţine probe la limbă şi comunicare în 10 mai şi la matematică şi ştiinţe ale naturii în 11 mai.

Cei care nu au organizat până acum “Şcoala Altfel”, mai pot alege săptămâna de activităţi extraşcolare în perioada 15 mai – 9 iunie. Elevii din clasa a XII-a vor încheia anul şcolar pe 26 mai, pentru a se putea pregăti de Bacalaureat, care va începe pe 6 iunie.

Şi elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile mai devreme, pe 9 iunie, pentru ca din 19 iunie să susţină probele de la Evaluarea Naţională.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here