Încep lucrările la Podul Grant din Capitală. Care sunt zonele cu trafic restricționat

încep lucrările la Podul Grant

De luni, încep lucrările la Podul Grant, după mai bine de 12 ani de la ultimele reparaţii. Pasajul supratraversează liniile de cale ferată şi face legătura între Bd. Ion Mihalache şi Calea Giuleşti.

Deocamdată, lucrările de reabilitare şi consolidare vor viza doar căile de acces spre pod, urmând ca ulterior să fie reabilitat și pasajul denivelat superior.

Astfel, începând de luni, de la ora 11.00 se închide circulaţia pe breteaua F de urcare/coborâre dinspre Calea Griviţei spre Gara de Nord a Podului Grant, aferentă sensului de circulaţie Turda – Crângaşi, transmite Primăria Capitalei.

Circulaţia pe breteaua de acces va fi întreruptă până la finalizarea lucrărilor. Traficul pe Podul Grant nu va fi afectat.

Pentru urcarea pe pod pentru direcţia Crângaşi se vor utiliza bretelele adiacente rampei Turda. Pentru coborârea de pe Podul Grant pe Calea Griviţei se vor utiliza bretelele aferente Căii Giuleşti.

Pe breteaua închisă, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti va face lucrări de frezare a sistemului rutier existent, de aşternere a hidroizolaţiei şi înlocuire a parapeţilor metalici, ca elemente de siguranţă rutiera. Totodată, va fi realizată aşternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor, iar ulterior vor fi realizate marcajele definitive, mai scrie sursa citată.

Lucrări similare vor fi realizate, în lunile următoare, şi la celelalte bretele ale pasajului, urmând ca eventualele restricţii de circulaţie să fie anunţate.

Alte lucrări vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrări de infrastructură, la structură de rezistenţă şi la suprastructură (montarea parapetului pietonal şi a celui de protecţie). Totodată, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai şi pentru asigurarea siguranţei circulaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

*