În ce zile se colectează deșeurile în Sectorul 5

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Compania Salubrizare Sector 5 colectează deșeurile în mai multe zile ale săptămânii. În ceea ce privește Asociațiile de Proprietari, deşeurile menajere (fracţia umedă, recipienți cu capac negru) se colectează de patru ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă.

De asemenea, deşeurile reciclabile (fracţia uscată, recipienți cu capac galben) se colectează de patru ori pe săptămână, în zilele de marți, joi, sambata și duminică.

În ceea ce îi privește pe agenții economici și instituțiile publice, deşeurile menajere (fracţia umedă, recipienți cu capac negru) se colectează minim o dată pe săptămână şi maxim de şase ori pe săptămână, conform frecvenţei stabilită în contractul cu societatea noastră. Deşeurile reciclabile (fracţia uscată, recipienți cu capac galben) se colectează periodic, conform frecvenţei stabilite în fiecare contract în parte.

Pentru persoane fizice, utilizatorii casnici, deşeurile menajere (fracţia umedă, recipienți cu capac negru) se colectează o dată pe săptămână. Deşeurile reciclabile (fracţia uscată, recipienți cu capac galben) se colectează gratuit, o dată la două săptămâni. Pentru a afla ziua de colectare pentru adresa dumneavoastră sunați la 031.9450 sau email la dispecerat@salubrizare5.ro.

Cum depozităm deșeurile:

• Deșeurile menajere (nereciclabile) – care reprezintă toate deșeurile care nu se pot recicla (ex. resturi alimentare, coji de fructe și legume, etc). Încă nu s-a stabilit o culoare oficială pentru acest tip de deșeuri.

• Plastic & Metal (Deșeu ambalaje din plastic 15 01 02)- în această categorie intră toate obiectele din plastic și metal care se pot recicla (ex. cutii și diverse recipiente, pet-uri, jucării, piese de la aparate stricate, doze de bere și de sucuri, piese metalice diverse, etc). Culoarea desemnată pentru acest tip de deșeuri reciclabile este GALBEN.

• Hârtie (Deșeu ambalaje din hârtie-carton 15 01 01)- toate obiectele din hârtie care se pot recicla (ex. caiete, foi de hârtie imprimate/neimprimate, maculatură, ziare, reviste, cutii carton, etc. Acestea nu trebuie să fie întregi, trebuie doar să fie realizate din hârtie). Culoarea desemnată pentru acest tip de deșeuri reciclabile este ALBASTRU.

• Sticlă (Deșeu ambalaje din sticlă 15 01 07) – sunt toate obiectele din sticlă care se pot recicla (ex. sticle băutură, borcane, geamuri, etc. Acestea nu trebuie să fie neapărat întregi, trebuie doar să fie realizate din sticlă). Culoarea desemnată pentru acest tip de deșeuri reciclabile este VERDE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here