HALUCINANT. Un italian a fost obligat de instanţă să nu mai cheltuie averea cu amanta româncă

Un bărbat care și-a cheltuit averea cu amanta româncă a fost plasat sub supravegherea unui tutore de către judecătorii Curții de Casație.

CITEŞTE ŞI: Lovitură pentru Grindeanu: Instanţa a anulat achiziția a 62 de trenuri, deși contractul a fost deja semnat

Instanța Supremă a decis, după ce a analizat cererea fostei lui soții, că bărbatul că face cheltuieli nechibzuite, după ce s-au evaporat peste 500.000 de euro din averea bărbatului.

Curtea Supremă din Italia a fost martoră la un caz aparte în localitatea Ferrara. O femeie a inițiat un demers juridic împotriva fostului ei soț, care, după un divorț pe cale amiabilă, și-a risipit rapid avere pentru a se distra cu amanta sa româncă.

Până aici, nimic neobișnuit, conform instanței, însă lucrurile s-au complicat când bărbatul a ajuns în imposibilitatea de a mai plăti pensia alimentară către fosta soție, fiind prea ocupat să cheltuie averea cu noua sa parteneră. Astfel, fosta lui soția l-a acționat în judecată. După ani de zile de procese, a venit și final controversat. Inițial, o instanță a confirmat hotărârea din primă instanță, dar ulterior aceasta a fost anulată în apel, când judecătorii au concluzionat că fosta soție „avea alte mijloace de a-și satisface sau garanta creanța”, excluzând pensia alimentară a fostului soț, potrivit StiriDiaspora, care citează Ilsussidiario.

Litigiul a ajuns până la Curtea Supremă

Litigiul a ajuns la Curtea Supremă, care a decis să se bazeze pe conceptul de „prodigalitate”, definit ca tendința (aproape patologică) de a cheltui banii în mod excesiv, „în raport cu propriile condiții socio-economice și cu valoarea care poate fi atribuită în mod obiectiv banilor”, chiar dacă nu există o problemă psihică asociată, ci doar riscul de sărăcie.

Hotărârea Curții Supreme a afirmat că „o persoană este liberă să dispună de bunurile sale, chiar și în mare și largă măsură, reducând ceea ce dispune în mod legitim”. Totuși, această libertate nu poate duce la o situație în care individul „nu mai este în măsură să își asigure îndatoririle de solidaritate care i-au fost deja impuse”, inclusiv plata pensiei alimentare, și nici chiar să-și asigure propriile nevoi, ajungând să depindă de ajutorul social, în ciuda capacității sale financiare. Fostul soț, datorită „comportamentului său prodigios”, a cheltuit aproximativ 512.000 de euro din patrimoniul său personal, risipind sume mari de bani fără să recunoască valoarea acestora.

În fața acestor aspecte, Curtea a decis să-l plaseze pe bărbat sub tutela unui curator, având sarcina de a se asigura că acesta își respectă obligațiile stabilite în acordul de divorț, inclusiv plata pensiei alimentare către fosta soție.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.