Guvernul a prelungit termenele de finalizare pentru toate proiectele cu fonduri europene din București

Guvernul a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor la toate proiectele din București realizate cu fonduri europene, care ar fi trebuit terminate până pe 30 iunie. Termenul pentru Pasajul Piața Sudului a fost prelungit până la 31 decembrie 2018, a informat biroul de presă al Primăriei.

„Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că această prelungire a fost necesară pentru că lucrările nu s-au finalizat în termenul prevăzut și, din acest motiv, a fost nevoie să fie semnate o serie de acte adiționale, pentru care fosta administrație nu a inițiat discuții. Primarul general estimează că noul termen este acoperitor și că nu vor mai exista alte prelungiri, cel puțin în cazul Arcului de Triumf”, a informat PMB.

Astfel, lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere – Piața Sudului, finanțate din fonduri europene, prin POR 2007-2013, axa prioritară 2, sunt realizate în prezent în procent de 53,63%, reiese din comunicatul PMB. Proiectul „amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca și Tei (și zona adiacentă lor)”, finanțat prin POR 2007-2013, axa prioritară 5, este realizat în proporție de 50%, fiind prelungit până la data de 31 decembrie 2017, în vederea îndeplinirii indicatorilor proiectului și asigurării funcționalității acestuia.

Lucrările la reabilitare, modernizare și echipare a ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, finanțate prin POR 2007-2013, axa prioritară 3, au fost recepționate, iar proiectul a fost prelungit până la 1 noiembrie 2016, în vederea îndeplinirii tuturor obiectivelor și indicatorilor proiectului. „ASSMB realizează toate activitățile pentru asigurarea funcționalității proiectului (lucrări pentru realizare racorduri/branșamente pentru energie electrică, amenajări exterioare, obținerea autorizației de funcționare și ISU pentru ambulatoriu)”, a precizat sursa citată.

Proiectul de consolidare, restaurare și conservare a Arcului de Triumf, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, axa prioritară 5, este realizat în procent de 90%, iar termenul a fost prelungit până la 30 octombrie 2016. În ceea ce privește consolidarea, restaurarea și conservarea Observatorului Astronomic Vasile Urseanu, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, axa prioritară 5, stadiul fizic al lucrărilor este 85%, iar proiectul a fost prelungit până la data de 30 septembrie 2016.

Gabriela Firea a mai anunțat că în cursul acestei săptămâni va avea loc o ședință de lucru în care se vor analiza toate obiectivele de investiții care au termenul de finalizare depășit, astfel încât actele adiționale necesare, precum și sumele ce trebuie aprobate să fie deblocate, iar lucrările să poată avansa într-un ritm mai accelerat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here