GERMANIA. O româncă este acuzată de fraude și susține că i s-a furat identitatea

FOTO: reportyorym/Pixabay.com
FOTO: reportyorym/Pixabay.com

O româncă în vârstă de 31 de ani, din Cărbunești, județul Gorj, a fost informată că este suspectată de autoritățile din Germania de fraude informatice. Femeia trăiește de mai mulți în Norvegia, alături de soțul ei. Despre acuzații a aflat în momentul în care a făcut o escală în Germania.

„Am venit cu mama mea în Norvegia din România. Am făcut o escală la Munchen. Mi s-a cerut paşaportul la Poliţia de frontieră. Am tot aşteptat şi am întrebat dacă este vreo problemă. Mi s-a spus că sunt suspectă de fraudă informatică şi am şase notificări pe numele meu. Mi-au luat paşaportul şi cartea de identitate.  Am aşteptat o oră şi jumătate.

Îmi era teamă că pierd avionul şi i-am întrebat ce trebuie să fac, deoarece trebuie să plec. Mi s-a dat o foaie în care să menţionez cu nu sunt de acord cu faptele care mi-au fost aduse la cunoştinţă. Am semnat şi apoi mi s-a spus că voi primi o foaie în România, pentru a contacta un avocat în Germania. Faptele respective s-ar fi petrecut în Germania, dar eu doar am tranzitat de două ori cu soţul meu“, a povestit ea, pentru adevarul.ro.

A aflat ulterior că pe numele ei s-a deschis chiar o firmă în Germania, prin intermediul căreia erau vândute produse electronice pe diferite site-uri de comerț electronic. Un cont bancar și o firmă pe numele româncei au fost deschise în vara lui 2019, atunci când ea împreună cu soțul își făceau nunta.

Apoi, din 2019, în numele ei au fost postate diferite produse pe eBay, cum ar fi camere de luat vederi. Apar şi numele cetăţenilor nemţi, care au plătit diferite sume de bani, dar aceste camere nu le-au mai fost trimise. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here