FOTO Gabriela Firea, descindere inopinată pe şantier la Penetraţia Splaiul Independenței-Ciurel-A1

Primarul general Gabriela Firea a făcut luni o verificare inopinată pe şantier la Penetraţia Splaiul Independenței-Ciurel-A1 București – Pitești şi a constatat că lucrările sunt în grafic, iar Nodul Rutier Virtuţii este gata în proporţie de 85%.

“Le-am solicitat tuturor celor implicaţi în realizarea acestui obiectiv de investiţii să accelereze ritmul de lucru, astfel încât să se poată avansa cât mai mult, până ce condiţiile meteo o vor permite. Constructorul ne-a dat asigurări că respectă termenele asumate şi că lucrările la nodul rutier se vor finaliza în acest an.Penetraţia Splaiul Independenței-Ciurel-A1

În acest moment au început lucrările de instalare a podului peste Șoseaua Virtuții, tronsoanele care se prefigurau a fi livrate la începutul lunii noiembrie au fost livrate conform graficului stabilit și s-a demarat instalarea acestora. Au fost livrate grinzile 1 și 2, urmând ca grinzile 3 și 4 să fie livrate săptămâna viitoare, după ce va fi făcută recepția calitativă în fabrica de la Călărași, iar ulterior va fi montat tablierul metalic”, a scris pe Facebook primarul general.

Penetraţia Splaiul Independenței-Ciurel-A1Ea a precizat că, având în vedere vechimea documentației pe baza căreia a fost atribuită lucrarea și problemele identificate pe parcursul desfășurării lucrărilor, a fost analizată adoptarea unei noi soluții de realizare a tronsoanelor 2 și 3 ale acestui obiectiv, în concordanță și cu prevederile PMUD B-If recent aprobat.

“Astfel, în urma grupului de lucru format la nivelul Primăriei Municipiului București cu reprezentanți ai proiectantului și reprezentanți ai Primăriei Sector 6, s-a stabilit un nou traseu în imediata vecinătate, minim invaziv în privința exproprierilor și implicit a costurilor acestora, iar acest proiect va fi integrat în PUZ-ul coordonator Sector 6. De asemenea, sunt în curs de finalizare lucrările pentru descărcarea arheologică prevăzută prin Avizul Ministerului Culturii, acestea se vor încheia până la sfârșitul anului 2017”, a mai scris Gabriela Firea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here