Fostul deputat Cristi “Ferrari”, condamnat definitiv cu executare

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, zis

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, zis “Cristi Ferrari” a fost condamnat, de instanţa supremă, la 4 ani şi opt luni închisoare cu executare, decizia fiind definitivă. Rizea a plecat din ţară în urmă cu două luni.

La ultimul termen al procesului, din februarie, avocatul acestuia nu a ştiut să explice de ce clientul său nu s-a prezentat la process şi a declarant că acesta „se plimbă din loc în loc” în ţară şi străinătate pentru că nu mai are bani şi nici domiciliu stabil şi că cel mai probail s-ar afla în Statele Unite, la nişte rude.

În decembrie 2017, Cristian Rizea a fost condamnat în primă instanţă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Un inculpat a decedat în timpul procesului

În acelaşi dosar, Lucian Colţea, cetăţean american, a primit o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi spălare de bani în formă continuată. Între timp, Colţea a decedat.

Instanţa a mai dispus atunci confiscarea sumei de 300.000 de euro de la Cristian Rizea, obţinută ca urmare a săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Cristian Rizea este acuzat de DNA că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi Primăria comunei Chiajna astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

*