Fostul club Bamboo din Mamaia, distrus de incendiu

Incendiul a izbucnit la ora 01.00
sursa digi 24

Fostul club Bamboo din Mamaia a fost făcut scrum într-un incendiu violent izbucnit în toiul nopţii trecute. Clubul, rebotezat Silence, este situat în nordul stațiunii. Nu sunt victime.

Alarma a fost dată în miezul nopţii, în jurul orei 1.00. La faţa locului au fost trimise 10 autospeciale de stingere şi 60 de pompieri.

Inspectorul-șef Gheorghe Daniel Popa, de la ISU Dobrogea, a explicat pentru digi 24 că focul s-a manifestat atât de violent pentru că în club erau și foarte multe materiale combustibile.

Primii doi pompieri care au intrat în club au avut nevoie de repaus ca să-și revină, în ciuda faptului că aveau echipament de protecție. N-a fost vorba de o intoxicare propriu-zisă cu fum, dar au avut nevoie de un răgaz, a spus Daniel Popa pentru digi 24.

Pompierii au stins incendiul cu apa din piscină

Comandantul pompierilor a confirmat că trei dintre hidranții din jur nu funcționau, iar pentru alimentare a fost folosită inclusiv apa din piscina unui restaurant din apropiere.

De altfel, clubul a fost amendat anul trecut pentru că nu avea autorizație de securitate la incendiu

Fostul club Bamboo din Mamaia a fost făcut scrum într-un incendiu violent izbucnit în toiul nopţii trecute.

Anul acesta, când s-a făcut controlul respectiv, clubul era închis.

Pe rețelele sociale s-a vehiculat ideea că focul a fost pus intenționat, dar autoritățile evită să se pronunțe înainte de a face o anchetă preliminară.

Fostul club Bamboo din Mamaia, distrus de incendiu

Clădirea fostului club Bamboo a ars complet. Martorii spun că pompierii au fost anunțați târziu de izbucnirea flăcărilor.

„Incendiul s-a manifestat violent. A fost anunțat cu întârziere. Când a ajuns prirma sursă, se manifesta cu violență în interior. Trebuie să intrăm să luam totul, să nu mai rămână nimic și ulterior să stabilim cauza și imprejurările izbucnirii incendiului”, a declarat Gheorghe Daniel Popa, inspector-șef la ISU Dobrogea.

Incendiu la Clubul Bamboo din București în urmă cu trei ani

În ianuarie 2017, clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate. Sute de oameni au fost evacuați de urgență, iar 44 dintre aceștia au fost răniți.
În urma unei anchete s-a stabilit că incendiul s-a produs din cauza unei defecțiuni la instalația electrică. Procurorii Parchetului Bucureşti au constatat că nimeni nu este vinovat de producerea incidentului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ