Fostul club Bamboo din Mamaia, distrus de incendiu

Incendiul a izbucnit la ora 01.00
sursa digi 24

Fostul club Bamboo din Mamaia a fost făcut scrum într-un incendiu violent izbucnit în toiul nopţii trecute. Clubul, rebotezat Silence, este situat în nordul stațiunii. Nu sunt victime.

Alarma a fost dată în miezul nopţii, în jurul orei 1.00. La faţa locului au fost trimise 10 autospeciale de stingere şi 60 de pompieri.

Inspectorul-șef Gheorghe Daniel Popa, de la ISU Dobrogea, a explicat pentru digi 24 că focul s-a manifestat atât de violent pentru că în club erau și foarte multe materiale combustibile.

Primii doi pompieri care au intrat în club au avut nevoie de repaus ca să-și revină, în ciuda faptului că aveau echipament de protecție. N-a fost vorba de o intoxicare propriu-zisă cu fum, dar au avut nevoie de un răgaz, a spus Daniel Popa pentru digi 24.

Pompierii au stins incendiul cu apa din piscină

Comandantul pompierilor a confirmat că trei dintre hidranții din jur nu funcționau, iar pentru alimentare a fost folosită inclusiv apa din piscina unui restaurant din apropiere.

De altfel, clubul a fost amendat anul trecut pentru că nu avea autorizație de securitate la incendiu

Fostul club Bamboo din Mamaia a fost făcut scrum într-un incendiu violent izbucnit în toiul nopţii trecute.

Anul acesta, când s-a făcut controlul respectiv, clubul era închis.

Pe rețelele sociale s-a vehiculat ideea că focul a fost pus intenționat, dar autoritățile evită să se pronunțe înainte de a face o anchetă preliminară.

Fostul club Bamboo din Mamaia, distrus de incendiu

Clădirea fostului club Bamboo a ars complet. Martorii spun că pompierii au fost anunțați târziu de izbucnirea flăcărilor.

„Incendiul s-a manifestat violent. A fost anunțat cu întârziere. Când a ajuns prirma sursă, se manifesta cu violență în interior. Trebuie să intrăm să luam totul, să nu mai rămână nimic și ulterior să stabilim cauza și imprejurările izbucnirii incendiului”, a declarat Gheorghe Daniel Popa, inspector-șef la ISU Dobrogea.

Incendiu la Clubul Bamboo din București în urmă cu trei ani

În ianuarie 2017, clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate. Sute de oameni au fost evacuați de urgență, iar 44 dintre aceștia au fost răniți.
În urma unei anchete s-a stabilit că incendiul s-a produs din cauza unei defecțiuni la instalația electrică. Procurorii Parchetului Bucureşti au constatat că nimeni nu este vinovat de producerea incidentului.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here