Fostul candidat la Primăria Sectorului 5 Ovidiu Raețchi cere eliberarea din funcție a lui Carmen Dan

informații clasificate, Comisia de la Veneția

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, fost candidat al partidului pa Primăria Sectorului 5, susține că, în mod normal, Carmen Dan trebuie eliberată imediat din funcţia de ministru de Interne, având în vedere afirmaţiile făcute de ea privind desfăşurarea unei lovituri de stat.

“Declaraţiile lui Carmen Dan, ministru de Interne încă în exerciţiu, care susţine că ne confruntăm cu o veritabilă loviturăde stat, nu pot fi acceptate din partea unui conducător al structurilor de forţă. Nu vorbim de un simplu comunicator al PSD, care are dreptul la opinie şi care poate urma instructajul de comunicare livrat de la partid, ci chiar de ministrul de Interne, care are în subordine numeroase structuri de ordine publică şi care transmite, implicit, mesaje către cei pe care încă îi coordonează. Au mai existat momente în istoria îndepărtată a PSD când oameni din Ministerul de Interne au vorbit despre lovituri de stat – şi ele s-au sfârşit tragic. Funcţia de ministru de Interne obligă la rigoare şi prudenţă. Nu poţi pune instituţiile statului în stare de alertă doar pentru că simţi nevoia să îţi probezi loialitatea politică faţă de Liviu Dragnea”, afirmă deputatul PNL.

Ovidiu Raețchi spune că nu este pentru prima dată când Carmen Dan depăşeşte cadrul strict permis unui ministru de Interne, după ce, în luna februarie, a prezentat, din poziţia sa oficială, o listă a persoanelor care susţineau protestele antiguvernamentale, gest care, venind din partea conducătorului unui minister de forţă, poate fi considerat o intimidare.

„Dincolo de tot spectacolul grotesc oferit de taberele PSD care se sfâşie pentru putere, doamna Carmen Dan ar trebui eliberată grabnic din funcţie – mai exact, trebuie parcurse toate procedurile legale de vacantare a funcţiei, pentru că a comis un act iresponsabil în raport cu rigorile funcţiei sale”, adaugă deputatul liberal.

Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Antena 3, că numirea lui Victor Ponta în Guvern şi păstrarea unor foşti miniştri în Cabinet arată că are loc „o veritabilă încercare de lovitură de stat”, fostul premier dorindu-şi din nou să conducă Executivul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here