Florin Cîțu sesizează DNA, după raportul Corpului de Control legat de incendiul de la Matei Balș

sursa foto: Institutul Matei Bals, Facebook
sursa foto: Institutul Matei Bals, Facebook

Premierul Florin Cîțu a anunțat marți că a primit raportul Corpului de Control în legătură cu incendiul de la Institutul Matei Balș. El a comunicat că va sesiza DNA pentru mai multe deficiențe.

Potrivit premierului, așteaptă ca Ministerul Sănătății să ia și alte măsuri.

Care sunt neregulile reclamate de Florin Cîțu

Florin Cîțu a spus însă că nu a primit încă rapoartele de la ministrul Sănătății.

„Ministerul Săntății nu a venit cu propriile rapoarte. De aceea am venit cu acest raport. Sunt mai multe lucruri prezentate de Corpul de Control. A funcționat fără autorizație de securitate la incendiu. Pereții căilor de evacuare nu erau rezistenți la foc, fără dispozitive de alarmare optice și acustice. Instalaţia de detectare, semnalizare şi alarmă la incendiu nu era cu acoperire totală. Sunt mai multe lucruri sesizate”, a anunțat premierul.

Raportului va fi trimis la Direcția Națională Anticorupție

„O sesizare se face către DNA. Este vorba de asigurarea serviciilor în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă cu o firmă ce nu era avizată de IGSU. Nu era organizată pentru a putea asigura cerinţele obligatorii într-o unitate spitalicească cu un număr de 640 de paturi. Acesta este un punct important. Mai era: prezenţa în pavilioanele institutului a aparatelor electrice sau surselor de aprindere care nu intră în categoria aparaturii medicale. Sunt mai multe lucruri”, a spus prim-ministrul

Premierul a declarat că așteaptă măsuri de la ministrul Sănătății. Acest lucru în condițiile în care există un raport lăsat de fostul ministru, Nelu Tătaru.

„Mă aștept și la măsuri. Știu de la fostul ministru că există un plan de măsuri. Eu l-am primit. Aștept să vedem cât din aceste măsuri au fost implementate”, a mai spus Cîțu, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.