Florin Cîțu: Ne apropiem de momentul în care românii vor resimți creșterea economică

Premierul Florin Citu, Facebook
Premierul Florin Citu, Facebook

Premierul Florin Cîțu a anunțat sâmbătă, după ce Standard & Poor’s şi Moody’s au reconfirmat ratingul României, că salariul minim va crește cu 11% din 2022.

„Ne apropiem de momentul în care românii vor resimți creșterea economică”

„Ne apropiem de momentul în care românii vor resimți creșterea economică”, a spus premierul, potrivit stiripesurse.ro.

„Deja am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare. Salariul minim este de deja o decizie să crească cu 11% pentru anul viitor. Am venit cu acele măsuri de amânare a plății facturilor. Vom mai avea câteva măsuri prin care să reducem povara asupra cetățenilor. Vom discuta despre salarii, pensii și alocații la construcția bugetului. Dar lucrurile arată bine”, a spus premierul interimar

Întrebat despre procentul cu care vor crește pensiile din 1 ianuarie 2022, Cîțu a răspuns: „Nu s-a stabilit încă procentul. Dar eu spun, având în vedere rezultatele economice pe care le avem până acum, că vom discuta . S-ar putea să fie o dinamică diferită de ceea ce am avut până aveam preconizat”.

„Arată că suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți și beneficiile creșterii economice”

În ce privește pensiile speciale ale primarilor, premierul afirmă: „Aici aș vrea să fim foarte pragmatici. În fosta coaliție aveam un grup de lucru care trebuia să găsească soluții exact pentru sistemul de pensii. Există o reformă a sistemului de pensii. Acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”.

Câștigarea încrederii investitorilor străini

„Arată că suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți și beneficiile creșterii economice. Această perspectivă mai înseamnă dobânzi mai mici. Împrumuturi mai ieftine. Înseamnă că agențiile de rating nu se așteaptă la derapaj al inflației în perioada următoare. Sau la alte probleme sau la alte crize”, a mai spus Cîțu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here