Fiscul a publicat lista persoanelor fizice datoare la bugetul statului. Negoiță și Vanghelie, în top

Negoiţă o ia la mișto pe Viorica Dăncilă cadou de la Negoiță pentru Prigoană Primarii de municipii vor întâlnire cu Dăncilă Robert Negoiță se apropie de Victor Ponta

Fiscul a publicat lista persoanelor fizice datoare la bugetul statului, precum și la asigurări sociale, șomaj și sănătate. Aceasta include peste 11.000 de cetățeni, fiind luate în calcul sumele mai mari de 15.000 de lei.

Printre datornici figurează Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, cu obligații fiscale de peste 238,3 milioane de lei, din care 232,6 milioane lei reprezintă sumă necontestată. Un alt nume prezent pe listă este al lui Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5, cu 139.339 de lei, această valoare nefiind contestată.

Lista face referire la situația datoriilor la 31 martie 2018. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că în ultimii 5 ani contribuabilii persoane fizice au acumulat datorii la stat în valoare de „14-15 miliarde de lei” iar ministerul pe care îl conduce se gândeşte la un „mecanism care să încurajeze plata acestor sume în marea lor parte în acest an”

„Contribuabilii persoane fizice au datorii către Stat de 14-15 miliarde de lei acumulate in ultimii cinci ani. Finanţele vor ca măcar o parte să fie achitate în acest an. Am vorbit de acest lucru la începutul acestui an, când am făcut declaraţia unică şi la acea dată vorbeam de restanţe, de faptul că ANAF nu a trimis în ultimii cinci ani de zile decizii de impunere către anumite categorii de persoane, de contribuabili”, a spus ministrul.

El a afirmat că îşi doreşte ca „undeva prin toamnă” să existe „o centralizare a acestor informaţii fiscale pentru ca fiecare contribuabil să aibă această imagine”. „După care e normal, ca şi stat, pentru că ai avut o parte de vină ne-notificând contribuabilul, dar şi contribuabilul trebuia sa ştie foarte bine legea şi să plătească faţă de stat, deci undeva la mijloc, să putem propune un mecanism care să încurajeze plata acestor sume în marea lor parte în acest an”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here