Engie România acuză Elcen că intrarea în insolvenţă va afecta situaţia Distrigaz Sud Reţele

Engie România acuză Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN) că a luat decizia intrării în insolvenţă fără consultarea tuturor părţilor implicate, ceea ce va afecta negativ situaţia financiară a Distrigaz Sud Reţele.

„Această decizie, luată fără consultarea tuturor părţilor implicate, va avea consecinţe negative asupra situaţiei financiare a Distrigaz Sud Reţele, periclitând realizarea investiţiilor necesare exploatării în condiţii de siguranţă a reţelei de distribuţie a gazelor naturale, atât la nivelul Municipiului Bucureşti, cât şi al întregii zone operate de companie”, se precizează în comunicatul dat publicităţii de Engie România.

Potrivit Engie România, valoarea totală a datoriilor exigibile acumulate de ELCEN faţă de Distrigaz Sud Reţele se cifrează în prezent la 155 milioane de lei şi vor creşte semnificativ pe durata sezonului rece. Engie România arată că pe întreaga durată a relaţiei contractuale, Distrigaz Sud Reţele şi-a dovedit, în repetate rânduri, disponibilitatea pentru dialog şi pentru identificarea unor soluţii viabile, cum ar fi reeşalonarea datoriilor ELCEN coroborată cu finanţarea acestora de către acţionarul său majoritar. În plus, în ciuda acumulării unor creanţe importante, Distrigaz Sud Reţele a adoptat în permanenţă o atitudine constructivă şi responsabilă, găsind soluţii care să nu aibă nicio consecinţă negativă asupra alimentării cu apă caldă şi căldură a clienţilor RADET.

„Singura soluţie durabilă menită să evite falimentul ELCEN şi RADET şi să garanteze, pe termen lung, aprovizionarea cu apă caldă şi căldură a locuitorilor din Bucureşti constă în mobilizarea imediată a unor mijloace financiare importante, atât de către statul român cât şi de Primăria Municipiului Bucureşti”, mai precizeza Engie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here