Emoţii pentru un fost ministru de Finanţe! Ar putea ajunge ani grei la puşcărie

Sebastian Vlădescu

Un fost ministru de Finanţe ar putea ajunge la puşcărie! Instanţa Supremă decide definitv.

CITEŞTE ŞI: Sebastian Vlădescu, fostul ministru de Finanţe, urmărit penal de DNA

Un complet de cinci judecători al instanței supreme reia, luni, judecarea apelurilor declarate de anchetatorii DNa dar și de cei condamnați în dosarul de mare corupție în care fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu a fost condamnat de către prima instanță la opt ani și jumătate de închisoare cu executare.

Acesta este al treilea termen al procesului în faza de apel după condamnările stabilite de către prima instanță de judecată.

Completul de trei al ICCJ l-a condamnat pe Vlădescu la închisoare cu executare pe o perioadă de 8 ani și 6 luni și i-a aplicat o pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi cetățenești pe durata executării pedepsei.

Confirscare specială

ICCJ a mai dispus confiscarea specială a 3.990.248,6 lei, a 65.000 euro și a 2.177.000 euro de la fostul demnitar.

Fostul deputat PDL Cristian Boureanu fost condamnat de aceeași instanță la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Instanța supremă a mai decis confiscarea de la Cristian Boureanu a sumei de 2.111.799,71 de euro.

La rândul său cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț-Mihai Costea, a fost condamnat de cei trei magistrați la 7 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Judecătorii au mai decis confiscarea de la Ionuț Costea a sumelor de 3.121.328,41 de lei și 1.919.900 de euro.

Ionuț Costea a fost vicepreședinte al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, dar și președinte al EximBank.

Cine a mai fost condamnat

Alături de acești au mai fost condamnați Constantin Dascălu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare și Mihaela Mititelu, o femeie de afaceri apropiată conducerii companiei CFR, la patru ani de închisoare în regim de detenție.

Instanța supremă a stabilit, în 24 martie, după a treia amânare de pronunțare, un prim verdict în dosarul de mare corupție privind presupuse mite de milioane de euro date de oficiali ai companiei austriece Swietelski fostului ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu și altor oficiali români, pentru deblocarea unor plăți.

Judecătorii au finalizat cercetarea judecătorească în acest caz în 16 decembrie 2021, după ascultarea pledoariilor finale, și a stabilit termen de pronunțare pentru 15 februarie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.