Emil Boc: politicienii ar trebui să ţină cont de părerile specialiştilor, pentru a evita o nouă criză

Emil BocPoliticienii ar trebui să țină cont de părerile specialiștilor atunci când iau decizii, pentru a se evita criză similară celei dintre anii 2009-2010, a declarat miercuri fostul premier Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Întrebat de presă cum comentează declarațiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a spus că ”sâmburele unei crize financiare pleacă chiar din anii de succes”, Emil Boc a spus că trebuie să se țină cont de părerea acestuia, pentru că este cea mai avizată persoană.

”Persoana cea mai autorizată din România să facă astfel de estimări este guvernatorul BNR și e bine ca oamenii politici să țină cont și de părerile specialiștilor atunci când iau decizii politice, pentru că dacă nu se ține cont de aceste păreri, ne putem întoarce la crize de genul celor care au fost în 2009-2010. Aceste crize au fost generate de iresponsabilitatea politicienilor la un moment dat. Eu am spus, în momentul în care președintele a solicitat o analiză suplimentară a Codului Fiscal, că este o decizie responsabilă, că e bine să ne uităm de două ori înainte de a tăia o dată și că orice reflecție pe marginea unui act normativ cu impact major asupra destinelor românilor în viitor trebuie luată după o analiză profundă’, a spus Emil Boc.

Primarul a mai precizat că declarația sa nu trebuie interpretată ca o împotrivire la măsurile de relaxare fiscală, dar că acestea trebuie făcute cu responsabilitate și într-un dozaj care să reziste pe termen lung.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here