După gripă, o altă boală face ravagii în România

o altă boală face ravagii în România pojar rujeola

După gripă, o altă boală face ravagii în România, de data aceasta fiind vorba despre rujeolă care deja are 58 de cazuri confirmate în şapte judeţe şi în Bucureşti, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Toate aceste cazuri au fost confirmate în numai câteva zile, între 4 și 8 februarie. Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până la 8 februarie, este 15.791, fiind înregistrate 60 de decese.

Cele 58 de cazuri nou-confirmate în ultima săptămână au fost înregistrate în Bihor – 33, Buzău – 7, Prahova – 6, Sălaj – 5, Bucureşti -3, Maramureş – 2, Olt şi Teleorman câte un caz.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat, de la începutul epidemiei, la copiii nevaccinaţi.

Rujeola este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi, rujeola este mortală.

Pe de altă parte, în cazul gripei, numărul victimelor a ajuns deja aproape de 100, numărul exact al celor care au murit din cauza epidemiei fiind de 98.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here