Dragnea vrea să scape de închisoare. O nouă cerere de eliberare

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Înalta Curte judecă astăzi a treia cerere de eliberare depusă de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Acesta a ajuns la instanță joi dimineață pentru a-și susține cauza. Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezultă indiscutabil că sentinţa penală prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate şi pe care acum o execută strict în temeiul acestei sentinţe (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latură penală) a fost pronunţată de un complet nelegal constituit, adică de o instanţă care nu este prevăzută de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arată în cererea depusă la Înalta Curte.

Liviu Dragnea, din nou în fața instanței pentru a cere anularea condamnării

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din mai 2019, când a fost condamnat definitiv la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

Potrivit DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

Știrea zilei:Dragnea rămâne în închisoare

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here