Două blocuri se ridicau în Sectorul 5 fără autorizație de construire de la Primărie. Polițiștii au intrat pe fir

autorizaţie de construire

Poliţiştii din Capitală au făcut controale la şase imobile cu câte 30 de apartamente, aflate în construcţie sau recent finalizate în Sectorul 5 şi au depistat două blocuri fără autorizaţie de construire.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti auverificat imobilele, urmărindu-se ”existenţa şi respectarea prevederilor autorizaţiei de construire precum şi încheierea contractelor individuale de muncă pentru persoanele care desfăşoară activităţi lucrative în astfel de locaţii”.

Joi, ofiţeri de poliţie ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 5, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiilor 17, 19 şi 24 Poliţie, au verificat şase imobile în construcţie sau finalizate având destinaţia locuinţe colective tip bloc aflate pe raza de competenţă. ”În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate trei imobile având destinatia locuinţe colective tip bloc, fiecare cu câte 30 de apartamente, acestea fiind locuite de către diferite persoane fizice cu care proprietarul a încheiat promisiuni de vânzare cumpărare. Din verificările efectuate a rezultat faptul că există autorizaţie de construire şi recepţie la terminarea lucrărilor doar pentru un imobil dintre cele trei. Astfel, având în vedere cele constatate, respectiv lipsa autorizaţiilor de construire pentru două blocuri, precum şi sumele de bani încasate de către proprietar în baza  promisiunilor de vânzare cumparare pentru apartamentele din aceste imobile, a fost întocmit un dosar penal”, anunţă Poliţia Capitalei.

De asemenea, a fost identificat un teren în suprafaţă de peste 500 mp pe care se construia un imobil, constatându-se că proprietarii efectuează lucrări de construcţii, respectiv supraetajarea cu un etaj, fără a avea autorizaţie de construire, clădirea urmând a avea destinaţia clădire de birouri. ”În acest caz, reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 Bucureşti, la data de 02.07.2018, au constatat faptul că la adresa în cauză se efectuează lucrări fără autorizaţie, motiv pentru care a fost aplicată o sancţiune contravenţională şi s-a dispus sistarea lucrărilor. Având în vedere faptul că s-a constatat continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, a fost întocmit dosar penal”, se mai arată în document.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi de executarea fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrărilor prevăzute, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un puternic incendiu a izbucnit la un bloc din Sectorul 5 din Capitală, nouă persoane având nevoie de îngrijiri medicale. Locatarii au precizat că blocul a fost construit fără autorizaţie şi că nu au acte pentru locuinţe, motiv pentru care nu au putut face nici asigurări. De asemenea, ei au reclamat că nu există contract pentru furnizarea de energie electrică, alimentarea cu curent făcându-se pe organizare de şantier.

LĂSAȚI UN MESAJ