DNA, mesaj de ULTIMĂ oră pentru corupţi

Foto sursa: Crin Bologa, Facebook

Oficialii DNA au transmis, miercuri, că Raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare recunoate rolul activ al instituţiei în combaterea corupţiei la nivel înalt.

CITEŞTE ŞI: DNA a dat iama în corupţia din Vămi: Sute de percheziţii!

„Raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), publicat la data de 22 noiembrie 2022, scoate în evidenţă rezultatele pozitive obţinute în materie de eficacitate a investigării şi a sancţionării corupţiei la nivel înalt. În acest fel, este recunoscut rolul activ al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în atingerea uneia dintre condiţiile trasate prin MCV şi anume Măsura 3 – Combaterea eficientă a corupţiei la nivel înalt”, a transmis, miercuri, DNA, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că Raportul „confirmă parcursul constant profesionist şi eforturile deosebite depuse de DNA în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt”.

Rezultate concrete

„În pofida unor provocări legate de cadrul instituţional şi legislativ, în ultimii ani, DNA a obţinut rezultate concrete: mai mulţi inculpaţi trimişi în judecată, mai multe persoane cu funcţii publice înalte deferite justiţiei, mai multe condamnări obţinute, mai puţine achitări şi mai multe sesizări înregistrate – un semn de recâştigare a încrederii cetăţenilor. Procurorul şef Crin Bologa alături de conducerea instituţiei îşi exprimă aprecierea faţă de eforturile depuse de procurorii anticorupţie şi de celelalte categorii de personal ale DNA în obţinerea de rezultate concludente şi incontestabile în lupta împotriva corupţiei”, a mai transmis DNA.

DNA transmite, de asemenea, că „rămâne o instituţie puternică şi pe deplin angajată în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi mediu şi că va continua munca în mod susţinut şi eficient, cu respectarea standardelor de profesionalism şi cu respectarea drepturilor procesuale ale persoanelor implicate în dosare penale”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here