Directorul general al RATB, Vincenţiu Daniel Antonescu, promite 500 de autobuze şi 10 tramvaie noi în 2015

licitație la STB

Vincențiu Daniel AntonescuRATB vrea să lanseze în acest an, cu sprijinul Primăriei Capitalei, o licitație pentru achiziționarea unui număr de 500 de autobuze, să fabrice în uzina proprie cel puțin 10 tramvaie și să modernizeze alte 10 pentru îmbunătățirea transportului public din București, a declarat directorul general al regiei, Vincențiu Daniel Antonescu.

Asigurarea resurselor financiare reprezintă principala problemă cu care se confruntă regia la ora actuală, însă concretizarea proiectului privind transformarea regiei în societate comercială ar permite atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare și investiții, este de părere Vincenţiu Daniel Antonescu, într-un interviu acordat Agerpres.

„Planul total de investiții pentru anul 2015 depășește 366 de milioane de lei, dar aș începe cu subvenția planificată de la bugetul local care însumează 600 de milioane de lei. Aceste sume sunt necesare pentru acoperirea diferenței între costurile și veniturile operatorului de transport public de persoane. Noi am luat în calcul pentru investiții de la bugetul local suma de 360 milioane de lei pentru fabricarea unor mijloace de transport, respectiv pentru un număr de 10 tramvaie Bucur LF (Low Floor), modernizarea altor 10 tramvaie și fabricarea unui prototip tot LF, dar cu podea coborâtă în proporție de 80%. Toate acestea sunt proiecte care se vor realiza la uzina noastră de reparații”, a spus Antonescu.

Şeful de la RATB a evocat şi necesitatea majorării tarifelor de călătorie, dar şi posibilitatea introducerii unui sistem limitat de gratuitate pentru pensionari.

LĂSAȚI UN MESAJ