Daniel Constantin a rămas fără sprijinul politic al ALDE. Ministrul Mediului, la mâna lui Grindeanu

Daniel Constantin propune o lege prietenoasă cu românii

Biroul Politic Central al ALDE a votat duminică după amiază retragerea sprijinului politic pentru copreşedintele Daniel Constantin, cu 86 de voturi “pentru” şi doar 12 “împotrivă”, propunerea fiind făcută de vicepreşedintele Andrei Gerea.

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a cerut în cadrul şedinţei Biroului Politic Central retragerea sprijinului politic pentru copreşedintele Daniel Constantin, majoritatea membrilor ALDE votând în favoarea acestei propuneri.

Biroul Politic Central al ALDE s-a reunit la Palatul Parlamentului, formaţiunea fiind scindată între vechiul PLR care îl susţine pe Călin Popescu Tăriceanu şi fostul PC, pe al cărui sprijin contează Daniel Constantin, după ce mai multe voci au cerut ca acestuia să i se retragă sprijinul politic. Copreşedintele ALDE Daniel Constantin este viceprim-ministru şi ministrul Mediului în Guvernul Sorin Grindeanu, susţinut de coaliţia de guvernare PSD-ALDE.

Acum, Daniel Constantin a rămas la mâna premierului Sorin Grindeanu. Dacă nu-și dă demisia și nici Grindeanu nu-l demite, Constantin poate rămâne bine-mersi ministru al Mediului.

Înainte de decizia de la Palatul Parlamentului, Călin Popescu Tariceanu a declarat la Digi 24 că s-ar abţine de la vot dacă s-ar cere retragerea sprijinului politic pentru Daniel Constantin, afirmând însă că nu poate să nu observe anumite derapaje. “Eu m-as abţine într-o astfel de chestiune pentru că interesul meu a fost ca ALDE să fie o construcţie puternică, solidă, dar sigur că în acelaşi timp nu pot să nu observ anumite derapaje. Nu pot să nu constat cu părere de rău anumite luări de poziţie care pe mine mă surprind. Politica nu este făcută ca unii să obţină poziţii în Guvern sau alte structuri, este făcută de oameni care au împreună o credinţă în valori şi principii”, a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ