Dăncilă: Mulţi secretari de stat şi colegi de la ALDE au rămas alături de PSD

Dăncilă a eliberat din funcţie secretarii de stat ai ALDE de la mai multe ministere
foto: realitatea.net

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Hunedoara, că mai mulţi secretari de stat şi membri ai ALDE din teritoriu nu au vrut să îşi dea demisia şi au rămas alături de PSD, după ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a ieşit de la guvernare.

„În teritoriu, dar şi la nivel guvernamental avem secretari de stat de la ALDE. În teritoriu avem mulţi colegi de la ALDE care nu au vrut să îşi dea demisia şi care vor să stea alături de PSD. Avem doi secretari de stat care m-au contactat imediat, unul de la Apărare, unul de la MAE care au spus că ei nu vor să iasă din guvernare pentru că drumul lor li se pare corect alături de PSD”, a declarat Viorica Dăncilă, la Hunedoara.

Premierul a afirmat că nu le-a cerut membrilor ALDE care au rămas la guvernare să intre în PSD.

„Noi nu am cerut să îşi dea demisia din ALDE şi să treacă la PSD. Oamenii au hotărât şi am văzut în spaţiul public mai multe declaraţii în care membrii ai ALDE nu sunt de acord cu ieşirea de la guvernare. Cei care au vrut să rămână alături de noi le-am respectat această dorinţă. Sunt organizaţii ALDE care lucrează foarte bine cu organizaţiile PSD în teritoriu. Nu am încercat să dăm afară pe cineva. Cred că trebuie să unim în jurul nostru cât mai multe forţe, nu să eliminăm dintre cei care ne sunt aproape”, a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată dacă le-a cerut membrilor ALDE să se înscrie în PSD.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ