Cursuri de limba română pentru elevii întorși din străinătate

FOTO: klimkin/Pixabay.com
FOTO: klimkin/Pixabay.com

Școlile vor putea organiza grupe de acomodare pentru elevii care nu au fost înscrişi pentru o perioadă de doi ani în sistemul de învăţământ din România, arată un act normativ promulgat de președintele Klaus Iohannis.

La cererea părintelui sau a reprezentantului legal al elevului care nu a fost înscris în sistemul de învăţământ din România în ultimii doi ani, inspectoratul şcolar judeţean organizează în cadrul unităţilor de învăţământ grupe de acomodare, în cadrul cărora sunt predate noţiuni de limbă, cultură românească, în conformitate cu metodologia aprobată prin ordin al ministrului Educaţiei.

Cursurile se vor adresa copiilor care nu au fost înscriși la școală în ultimii doi ani, în România.

De asemenea, pentru organizarea şi predarea noţiunilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească în cadrul grupelor de acomodare, se pot organiza sesiuni de informare şi schimburi de bune practici cu persoanele implicate în predarea cursului de Limbă, cultură şi civilizaţie românească, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 454/2008 pentru aprobarea Proiectului Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului privind predarea cursului de Limbă, cultură şi civilizaţie românească în unităţi de învăţământ din state membre ale Uniunii Europene, potrivit Știridiaspora.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here