Cum vom intra în magazine. Reguli de ultimă oră

Autoritățile iau în calcul o modificare a regulilor din magazine. Închiderea magazinelor de la ora 18 a creat mai multă îmbulzeală, sporind riscul de infectare cu noul coronavirus.

Reprezentanții marilor lanțuri comerciale s-au întâlnit, miercuri, cu oficialii Prefecturii Capitalei, pentru a analiza cât de eficientă este închiderea magazinelor la ora 18 în weekend. S-a ajuns la concluzia că în multe locuri s-a creat o aglomerație chiar mai mare. Măsurile de siguranță nu au putut fi respectate.

O propunere enunțată în cadrull întâlnirii a fost afișarea la intrare a numărului maxim de clienți care pot fi în magazin simultan. Accesul ar putea fi limitat cu ajutorul unui contor sau al coșurilor disponibile, care vor fi mai puține. Alte propuneri sunt așteptate până joi.

Limitarea îmbulzirii

La finalul întâlnirii, participanții au decis la unison că trebuie luate măsuri suplimentare pentru a limita îmbulzeala din magazine. Astfel, fiecărui client al hypermarketurilor îi va fi alocat un spațiu de 7 metri pătrați. În magazinele mici clienții trebuie să stea la minimum doi metri unul de celălalt.

CITEŞTE ŞI: Prefectul Capitalei anunță noi reguli pentru magazine: Numărul maxim de clienți să fie afișat la intrare

„Clienții să fie informați care este capacitatea fiecărui magazin, indiferent că este mare sau mic. Am tras concluzia că anumite magazine fac lucrul ăsta, alte magazine nu. Cei mici, de regulă, nu au reușit să facă lucrul ăsta, dar urmează să se întâmple. Știți că s-a discutat despre coșuri. Unele magazine, în special cele mici, ar putea să prefere o astfel de soluție, magazinele mari au obiecțiuni”, a declarat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Măsura a fost însă aplicată deja voluntar de anumiți retaileri. Reprezentanții magazinelor precizează că există un regulament intern care spune câte coșuri sau cărucioare trebuie să aibă fiecare magazin, în funcție de suprafață. De exemplu, într-un hypermarket de aproximativ 8.000 de metri pătrați au fost puse la dispoziția clienților 500 de coșuri și cărucioare. Alte 500 au rămas însă blocate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here