Prefectul Capitalei anunță noi reguli pentru magazine: Numărul maxim de clienți să fie afișat la intrare

FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Magazinele din Capitală trebuie să aplice, la sfârșit de săptămână, noi reguli astfel încât accesul să fie limitat. În unele magazine, oamenii vor putea intra doar dacă găsesc coș liber la intrare, iar în altele va exista un contor automat pentru afișarea numărului maxim de clienți. Anunțul a fost făcut de prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Prefectul a anunțat că s-a convenit ca toate magazinele mari și medii să permită un număr maxim utilizând cota de cel putin 7 metri pătrați pentru fiecare client. Magazinele mici trebuie să asigure o distanță de 2 metri între clienți.

„Pentru claritate în aplicare, magazinele vor afișa la intrare numărul maxim de clienți care pot fi simultan prezenți în magazin. În funcție de tipul de magazin și de situația fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la număr de coșuri”, a spus Alin Stoica, potrivit Digi 24.

Aceste măsuri nu sunt unice și obligatorii pentru toți operatorii, dar fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectare numărului maxim de clienți, potrivit prefectului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.