Cristian Popescu Piedone cere de la Primăria Capitalei peste 360 de străzi pe care vrea să le reabiliteze

Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, crede că e nevoie de „multiple proiecte și imediate” pentru a intra în rând cu celelalte sectoare ale Bucureștiului.

Edilul face demersuri pentru a primi în administrare, de la Primăria Generală, peste 360 de străzi pe care vrea să le reabiliteze, potrivit News București.

Totodată, edilul spune că plănuiește să atragă fonduri europene pentru incluziunea socială a locuitorilor din Ferentari și Rahova: ”Sunt proiecte europene în curs, proiecte pe care le vom atrage și care se desfășoară. Este un segment care ne preocupă. Atragem fonduri europene pentru incluziunea socială.”

Cristian Popescu Piedone explică faptul că pe raza sectorului a întâlnit o anomalie, în sensul în care foarte multe străzi și spații verzi se află în administrarea Primăriei Generale. El spune că a cerut primarului Nicușor Dan transferul acestor străzi pentru a le reabilita și promite că se va zbate ca acestea să vină la Sectorul 5: ”Dacă nu, voi țipa cât voi putea și împreună cu oamenii vom merge să spargem geamurile Primăriei să fim auziți. Să ni le dea sau să le facă ei.”

„Există o anomalie pe raza Sectorului 5, pentru că nu numai străzi dar și multe spații verzi sunt în administrarea Primăriei Generale. Cetățenii în schimb nu cunosc acest lucru, ei știu că au votat un primar care să le rezolve problemele. Sunt peste 363 de străzi (inventarierea lor crește pe zi ce trece atunci când vreau să fac ceva).

Am solicitat primarului general Nicușor Dan transferul acestor străzi. Anomalia intervine în momentul în care spațiile verzi sunt pe raza teritorială, prestează ALPAB-ul, dar plătesc cetățenii din sector, ori eu știu că cine plătește și comandă. Iar locuitorii și-au ales un primar, nu au cum să știe că strada pe care au buletin nu poate fi reabilitată pentru că nu îmi permite legea. Primarul general a spus că va susține acest proiect, o normalitate.

Ori dacă nu mi le dă, macar să le facă ei, dar oamenii așteaptă de peste 40 de ani să vină cineva. Ei au rămas cu aceleași noroaie, sunt plătitori de taxe și impozite. Am făcut o statistică, de pe aceste străzi vin primele taxe, oamenii plătesc conștiincioși dările sperând că acei bani se vor întoarce la ei.”, a precizat primarul Sectorului 5.

Intership pentru tinerii care vor să lucreze la Primăria Sectorului 5

Pe perioada verii, Primăria Sectorului 5 a inițiat programul de internship “ZECE pentru Sectorul 5!”, pentru a veni în sprijinul tinerilor dornici de a se dezvolta profesional, pe parcursul vacanței de vară, pe o perioadă de două luni.

La finalizarea celor două luni de activitate, se va elibera un certificat de internship, de către Primăria Sectorului 5 sau instituțiile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al Sectorului 5, care atestă perioada în care internul a desfăşurat activitate în baza contractului de internship, activităţile desfăşurate, precum şi calificativul obţinut în urma evaluării. Perioada de activitate va fi remunerată, cu suma de aproximativ 2500 lei brut/lună.

„Proiectul este destinat pentru tinerii care vor să muncească pe durata verii, pe diverse categorii. Vor lua salariul minim pe economie și îi angajăm pe această perioadă. Sunt tineri care vor să își rotunjească nu numai venitul dar și experiența, cei care cu siguranță vor să își dezvolte nu numai intelectul dar să ne dezvolte și pe noi toți și să ne scoată din acest trecut, să ne ducă spre un viitor al noii generații”, a conchis Cristian Popescu Piedone.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here