Cristian Buşoi, validat secretar general interimar al PNL, după demisia lui Marian Petrache

Cristian Bușoi o acuză pe Gabriela Firea Spitalul Metropolitan

Fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei Cristian Buşoi a fost validat luni în funcţia de secretar general interimar al partidului, cu majoritate de voturi, de către Biroul Politic Naţional (BPN), după demisia lui Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

Cristian Buşoi a fost desemnat secretar general interimar al PNL cu majoritate de voturi, membrii BPN validând practic decizia luată anterior de către liderii vechiului PNL. Au fost înregistrate două voturi împotrivă şi nouă abţineri.

Buşoi va ocupa funcţia de secretar general al PNL până la congresul din vară al partidului, când va fi aleasă o nouă conducere centrală a formaţiunii. El le-a spus colegilor săi liberali că va pune pe planul doi activitatea din Parlamentul European şi va sta mai mult în Bucureşti, pentru a se putea concentra pe noua funcţie încredinţată de conducerea partidului.

Principalele responsabilităţi ale lui Cristian Buşoi în funcţia de secretar general interimar vor fi organizarea alegerilor interne în partid şi mobilizarea partidului în eventualitatea organizării referendumului anunţat de preşedintele Klaus Iohannis privind justiţia. Cristian Buşoi a promis în şedinţa BPN că nu va candida pentru funcţia de secretar general la congresul din vară al partidului, deoarece vrea să se concentreze pe alegerile locale din 2020 pentru Primăria Capitalei.

În urma dezbaterilor din cadrul BPN, senatorul Iulian Dumitrescu, cel care fusese agreat duminică de către majoritatea liderilor judeţeni ai vechiului PNL pentru a prelua funcţia de secretar general inerimar, şi-a retras candidatura. El le-a reproşat unora dintre liderii partidului său că s-au întâlnit pe ascuns pentru a-l impune pe Buşoi în funcţia de secretar general adjunct, potrivit unor surse liberale.

Liderii vechiului PNL au avut, luni dimineaţă, înaintea şedinţei BPN, o reuniune informală în care au decis să îl desemneze pe Cristian Buşoi în funcţia de secretar general interimar al partidului. Din 27 de lideri prezenţi, 25 au votat în favoarea desemnării lui Cristian Buşoi.

Înţelegerea în cadrul partidului este ca funcţia de secretar general să revină vechiului PNL până la congres. Lideri ai PNL s-au întâlnit şi duminică într-o reuniune informală pentru a discuta cine va ocupa funcţia de secretar general al partidului.

Postul de secretar general al PNL a rămas vacant după ce, în urmă cu o săptămână, Marian Petrache a anunţat că demisionează din toate funcţiile pe care le are în partid, incluzând-o şi pe cea de secretar general interimar. Decizia lui a venit după ce procurorii DNA l-au pus sub acuzare pentru luare de mită şi şantaj.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.