Cristian Buşoi: Guvernul Victor Ponta joacă ping-pong cu Institutul Cantacuzino

Cristian BuşoiEurodeputatul Cristian Buşoi a tras miercuri un semnal de alarmă referitor la situaţia îngrijorătoare în care se află Institutul Cantacuzino, despre care a spus că este în „moarte clinică”.

Fostul preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate critică Guvernul condus de Victor Ponta şi pe miniştrii pentru faptul că, în loc să-l resusciteze, își pasează de la unul la altul responsabilitatea, ducând astfel spre închidere cea mai prestigioasă instituție de microbiologie și imunologie din România.

„Trecerea Institutului Cantacuzino de la ministerul Sănătății la cel al Educației și propunerea recentă de a-l transfera către UMF Carol Davila, spre <coordonare> – variantă considerată de Victor Ponta drept o soluție reală și pe termen lung – atestă incompetența Guvernului în gestionarea situației cu care se confruntă Institutul Cantacuzino. Soluția pentru salvarea Institutului Cantacuzino nu constă în pasarea de la un minister la altul sau în coordonarea unei universități. Ce să coordoneze UMF Carol Davila, care este o prestigioasă instituție de învățământ superior? Datoriile acumulate în ani de zile de institut, din cauza nepăsării autorităților? Dacă aceasta e strategia Guvernului Ponta, atunci trebuie să vedem pe mâna cui mai ajunge Institutul Cantacuzino, în grija cui va fi pasat și pe mai departe”, spune Cristian Buşoi.

LĂSAȚI UN MESAJ