Cristian Bușoi: Gabriela Firea insistă nejustificat ca Spitalul Municipal să fie amplasat în Pipera

Cristian Bușoi o acuză pe Gabriela Firea Spitalul Metropolitan

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, fost candidat al partidului la Primăria Capitalei, critică faptul că primarul general Gabriela Firea “insistă în mod nejustificat” ca Spitalul Municipal să fie amplasat în Pipera.

În opinia liderului PNL Bucureşti, insistenţa cu care primarul general doreşte construirea Spitalului Municipal în Pipera “este de neînţeles”.

“Doamna Firea poate să propună construirea Spitalului Municipal direct în Voluntari, ca să fie măcar clar cui serveşte. Dacă chiar se doreşte construirea Spitalului Municipal, trebuie căutată o zonă în oraş, iar primăria ar trebui să îşi rezerve, din timp, un spaţiu, din locaţiile care încă mai sunt disponibile şi care sunt ocupate rapid de dezvoltări imobiliare. Baza RATB nu trebuie distrusă şi transformată din motiv de speculă imobiliară”, afirmă Buşoi, într-un comunicat dat publicității miercuri.

Potrivit liderului liberal, “nu are nicio logică administrativă” ca un spital care serveşte Bucureştiul să fie plasat “atât de departe şi într-o zonă cu puţine facilităţi”. “Transportul de urgenţă într-o zi normală, aglomerată, dinspre centrul oraşului spre Pipera va fi un calvar, din care pot rezulta victime. Zona Pipera a fost recent invalidată de autorităţile europene în cazul competiţiei pentru Agenţia Europeană a Medicamentului tocmai din cauza deficitului de facilităţi de transport şi de legături cu restul oraşului pe care le presupune o instituţie care generează un trafic intens. Deoarece nu a primit de la Guvern imobilul solicitat, astăzi primarul general vine cu o altă propunere pentru un alt amplasament, tot în Pipera, în condiţiile în care amplasarea unui spital în acea zonă a Bucureştiului nu are nicio logică pentru urgenţele medicale şi nici pentru accesibilitate sau confort urban”, arată Cristian Buşoi.

LĂSAȚI UN MESAJ