Comandament de deszăpezire. Şeful de la Romprest spune că muncitorii sunt blocaţi în Teleorman

Gabriela Firea s-a arătat nemulţumită de prestaţia firmei de salibrizare Romprest, cu prilejul Comandamentului de deszăpezire care a avut loc la Primăria Capitalei.

Şefii Romprest s-au scuzat, spounând că angajaţii care ar fi trebui să participe la deszăpezire Sectorul 5 au rămas înzăpeziţi într-o localitate din judeţul Teleorman.

„Sunt circa 35 de muncitori care nu au reuşit să ajungă, îi aducem dintr-o comună din zona Teleorman şi încă nu am reuşit. Sunt cei de pe tura de zi. Nu a fost prevăzut pentru zona respectivă această situaţie. Sunt blocaţi în zona comunei Botoroaga, din Teleorman”, a declarat directorul Romprest, Sorin Stoica.

El a explicat că, din această cauză deszăpezirea trotuarelor din Sectorul 5 s-a făcut mult mai lent. În replică, Gabriela Firea i-a reproşat că ar fi trebuit să cazeze muncitorii în Bucureşti, deoarece se ştia că urmează mai multe zile de ninsoare, însă reprezentantul Romprest a susţinut că nu se ştia că şi judeţul Teleorman va fi afectat de acest fenomen, fapt confirmat şi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

„Teleormanul nu s-a aflat sub incidenţa codului Galben, dar acolo stratul de zăpadă care s-a depus nici nu ar fi impus acest lucru, iar vântul în acea zona a avut, cel mult, 40 de kilometri pe oră”, a declarat Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM.

Primarul general a reproşat şi reprezentanţilor companiilor Rosal, Rebu, Supercom şi Urban că nu au intervenit eficient pentru a deszăpezi trotuarele şi străzile laterale din cele şase sectoare ale Bucureştiului. Dar tot compania Romprest, care se ocupă şi de deszăpezirea Sectorului 1, a fost principala ţintă a edilului, care a făcut referire în special la cartierul Henry Coandă.

„De ce nu s-a intervenit pe timpul nopţii, când se poate face o deszăpezire mult mai eficientă? Dacă nu se poate, spuneţi-mi şi vedem cum ne organizăm cu celelalte instituţii din subordinea primăriei, mergem cu toţii acolo, dăm la lopată şi nu mai avem astfel de situaţii jenante. Pentru că eu răspund pentru nerealizările dumneavoastră. Eu şi cu domnii primari de sector. De ce să răpundem noi? Dacă noi răspundem, atunci mergem noi cu lopata şi probabil că vom face mai bine decât operatorii manuali ai dumneavoastră”, le-a spus reprezentanţilor Romprest edilul general.

Directorul companiei de salubritate a explicat, însă, că acel cartier se află încă în faza de construcţie, aşadar este de datoria firmei de construcţii să se ocupe de deszăpezire, fapt confirmat şi de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, edilul precizând că, totuşi, se va interveni pe timpul zilei şi în acest cartier pentru a se degaja zăpada.

„Nu-i nimic, poate ne acomodăm! La anul, vom fi cu siguranţă, mult mai performanţi decât anul acesta. Părerea mea este aceea că noi ne-am organizat foarte bine anul acesta şi am dovedit că se poate face deszăpezire la alţi parametri şi este păcat ca din cauza unor disfuncţionalităţi, a unei lipse de comunicare între dumneavoastră, a unei lipse de a previziona ce se întâmplă cu dumneavoastră, cu muncitorii, apar lucruri, nemulţumiri fireşti ale cetăţenilor. Vă rog frumos, responsabilitate, acţiune, comunicare, energie în tot ceea ce faceţi! Nu lăsaţi pe mâine ceea ce puteţi face azi şi la noapte”, le-a transmis Gabriela Firea reprezentanţilor firmelor de salubritate la finalul comandamentului de iarnă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here